TDC kommer med regnskab fredag: Mobilpriser og erhvervsforretning kommer under lup

"Konkurrencen er stadig stor, men regnskabet skal gerne vise en vis form for bedring i erhvervsforretningen - uden at der er tale om en decideret vending," siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank
TDC kommer med kvartalsregnskab fredag. | Foto: TDC
TDC kommer med kvartalsregnskab fredag. | Foto: TDC
/ritzau/FINANS

Der bliver igen fokus på mobilpriserne og udviklingen i erhvervsforretningen, når TDC fredag morgen kommer med regnskab for første kvartal.

Udviklingen på begge områder er centrale punkter i TDC's strategi frem mod 2018.

Analytikerne venter ifølge Bloomberg News, at driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, falder til 2065 mio. kr. i første kvartal fra 2148 mio. kr. i samme periode året før.

Samtidig er der lagt op til et mindre fald i omsætningen til 5,15 mia. kr. fra 5,18 mia. kr., men dog med estimater ned til 5,09 mia. kr.

Pæn udvikling i mobil

I den vigtige mobilforretning ventes TDC at vise fremgang, da selskabet har haft succes med at hæve priserne, uden at kunderne har forladt butikken, hvilket de seneste regnskaber har understreget.

Det vil formentlig også at være billedet i fredagens regnskab trods fortsat konkurrence på markedet fra et par af de nye spillere.

"Både Tjeep og Plenti er fortsat med at tilbyde abonnementer fri eller meget data til aggressive priser gennem kvartalet. Men da priserne - så vidt vi kan se - ikke er blevet fulgt op med markante reklamekampagner, bør effekten derfor være beskeden," skriver Handelsbanken i en analyse.

Erhverv med mindre drop

Banken vurderer i det hele taget, at der ikke er sket de store ændringer på TDC's markeder.

Samme vurdering lyder fra Sydbank, der peger på, at presset på TDC's erhvervsforretning gerne skulle være mindre end i 2016, hvor der var store fald i indtjeningen kvartal efter kvartal.

"Man begynder at cykle hen over nogle kvartaler, hvor der har været store fald tidligere, så sammenligningsgrundlaget er en del nemmere."

"Konkurrencen er stadig stor, men regnskabet skal gerne vise en vis form for bedring i erhvervsforretningen - uden at der er tale om en decideret vending," siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

Tv-pres i Norge

Han vil desuden have fokus på, hvordan TDC klarer udfordringerne i tv-forretningen, hvor forbrugerne i stigende grad skifter mod de billigste tv-pakker eller helt dropper abonnementet.

Der er også begyndt at blive en udfordring i Norge, som ellers har været succeshistorien hos TDC siden opkøbet af kabel-tv-selskabet Get i 2014.

"Get har været en super vækstmotor for TDC de seneste år, men tv-forretningen er på det seneste blevet ramt af stigende konkurrence. Derfor bliver det spændende at se, hvordan den udvikling går, for det er problematisk, hvis væksten går helt i stå her," siger Morten Imsgard.

TDC's egne forventninger til 2017 lyder på et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på mere end 8,2 mia. kr.

Samtidig venter teleselskabet, at de frie pengestrømme vil være stabile eller vise moderat vækst, mens aktionærerne fortsat er stillet et udbytte på 1,05 kr. per aktie i udsigt.

Regnskabet bliver offentliggjort fredag morgen klokken 08.00.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også