Medie: 3 og Telenor forhandler om at slå sig sammen

Ifølge Financial Times ligger 3s ejer og norske Telenor i forhandlinger om at slå deres forretninger i Danmark sammen.
Foto: Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho

Teleselskabet 3’s ejere ligger i forhandlinger med norske Telenor om at fusionere eller købe Telenors forretninger i Danmark og Sverige. Det skriver avisen Financial Times, der citerer unavngivne kilder med viden om processen.

Telenor er nummer to og 3 er nummer 3 på listen over de største danske mobilselskaber, mens Nuuday fortsat ligger på førstepladsen. En sammenlægning af Telenor og 3 vil dog være udfordrende, fordi Telenor deler netværk med Telia via TT-nettet, som de to ejer i fællesskab.

3 driver sit eget netværk og har satset benhårdt på at tilbyde internet via 5G til kunderne, der dermed kan åbne fiber-agtige hastigheder uden at have et kablet netværk.

Det er ikke første gang, at ideen dukker op. Direktør for 3 i Danmark, Sverige og Østrig, Morten Christiansen, har tidligere luftet ideen om, at der er et mobilnet for meget i Danmark i forhold til Danmarks størrelse. Dengang nævnte han dog ikke, hvilket netværk han mente var tilovers. 

Telia og Telenor har tidligere forsøgt at lægge deres danske forretninger sammen, men fik nej fra EU, og også Norlys har forsat en ambition om at blive en spiller på det danske mobilmarked, omend der ikke har været nyt fra den front i et stykke tid.

3 er ejet af Hutchinson Whampoa og Investor AB.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter