ITWatch

Zoom dratter ned efter nedjusteringer

Trods omsætning som forventet blev Zoom ramt af negativ stemning og markedet sendte aktien ned efter rengskab

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Online-kommunikationstjenesten Zoom, som mange brugte under coronanedlukninger, taber sig 9,0 pct. til 73,08 dollar i det amerikanske formarked efte nedjusteringer, der tyder på opbremsning af markedet.

Regnskabet for tredje kvartal ligger dog nogenlunde på linje med analytikerestimaterne indsamlet af Bloomberg News.

”Resultaterne var bedre, end vi frygtede, hjulpet af gode resultater i Online-divisionen, men det er ikke nok til at stoppe bear-market opfattelsen,” siger en analytiker fra Morgan Stanley.

Omsætningen i tredje kvartal endte på 1,1 mia. dollar som forventet. Indtjeningen var dog bedre med 1,07 dollar per aktie mod forventningen på 83 cent per aktie.

Det er dog på forventningerne, at investorerne og analytikerne bliver skuffet.

”Zoom har kæmpet sig over forventningsbarren for tredje kvartal, men selskabets guidance antager, at tingene bliver værre,” skriver Citi.

Forventningen til omsætningen for fjerde kvartal ligger mellem 1,10-1,11 mia. dollar mod forventningen på 1,12 mia. dollar. Den justerede indtjening per aktie ses i 75-78 cent per aktie mod estimatet på 80 cent per aktie.

Også den nedjusterede guidance for hele regnskabsåret skuffer på omsætningen og peger ifølge analytikerne på en svækket forretning mod 2024.

Omsætningen ventes nu i 4,37-4,38 mia. dollar. Før ventede Zoom 4,39-4,40 mia. dollar. Analytikerne havde set 4,39 mia. dollar.

Skuffelse fra amerikansk udbyder af internetkommunikation

Facebook-ejer: Metaverset vil blive en milliardindustri - også i Danmark

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs