ITWatch

Vodafone løftes af storaktionær

Teleudbyderen Vodafone løfter mandag sit kursmål på baggrund af, at teleselskabet e& fra De Forenede Arabiske Emirater lørdag købte knap ti pct. af aktierne.

Foto: INA FASSBENDER/REUTERS / X00970

Den britiske teleudbyder Vodafone er mandag kommet på mode blandt investorerne, efter at kollegaen e& fra De Forenede Arabiske Emirater lørdag købte knap en tiendedel af selskabet.

Det skriver Bloomberg News.

Vodafone-aktien har i længere tid været nedadgående på bekymringer om topchef Nick Reads strategi om at konsolidere markedet. Det har blandt andet mødt modstand fra den aktivistiske investor Cevian Capital.

Med en investering på 4,4 mia. dollar - svarende til 9,8 pct. af aktiekapitalen i Vodafone - kan e& som den største aktionær dog hjælpe Vodafone med at få gang i investeringerne og overskuddene ved at understøtte aktiekursen, mener Jefferies-analytiker Jerry Dellis ifølge Bloomberg News.

”Vi venter, at e& vil modarbejde aktivistpres - ikke tilføje til det,” siger han.

Den nye aktionær i Vodafone har da også sagt, at den bakker op om Nick Reads strategi, at den ikke søger plads i bestyrelsen, og at et opkøb af det britiske selskab ikke er på dagsordenen - i hvert fald ikke i de næste seks måneder.

Aktien i Vodafone stiger mandag morgen 3,0 pct. til 121,40 pence på børsen i London.

Vodafone stiger på fusion- og opkøbsrygter

Svenske aktivistinvestorer køber sig ind i britisk telekæmpe

Telia vil have Vodafone-direktør i bestyrelsen

Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs