ITWatch

Netflix vil teste ny model for at tjene på password-deling

Streamingtjenesten vil tilbyde abonnenter at knytte en eller to personer uden for deres husstand til deres konto for en lavere pris end et normalt abonnement.

Foto: Ritzau Scanpix

I stedet for at give deres password til personer uden for deres husstand - måske velvidende at det ikke er helt efter bogen - giver Netflix nu i et forsøg i tre lande abonnenter mulighed for at tilknytte en eller to underkonti til deres abonnement. Det skriver Variety.

Netflix har i årevis vendt det blinde øje til, at abonnenter deler deres password med personer uden for deres husstand, men nu vil streamingtjenesten ved hjælp af tilbud om billige underkonti med eget password forsøge at lokke folk til betale, skriver mediet.

Tilbuddet bliver lanceret i de kommende uger og kommer i første omgang til at foregå i Chile, Costa Rica og Peru.

Ifølge Chengyi Long, udvikllingsdirektør i Nexflix, har streamingtjenesten altid gjort det nemt for folk i samme husstand at dele konto med mulighed for at oprette separate profiler.

”Og det har skabt forvirring om, hvornår og hvordan man kan dele Netflix. Resultatet er blevet, at konti er blevet delt mellem flere hustande, hvilket påvirker vores mulighed for at investere i nyt indhold tll vores medlemmer,” skriver Chengei Long ifølge Variety i et blogindlæg om forsøget med underkonti.

Den nye ”tilføj et medlem”-mulighed gælder i testen for standard- og premiumpakker og koster ifølge Variety i runde tal mellem en fjerdel og en tredjedel af prisen for et standard-medlemskab.

Netflix havde ved udgangen af 2021 næsten 222 mio. betalende abonnenter. Heraf bor de 75 mio. i USA og Canada.

Over hver fjerde delte password

Streamingtjenesten har tidligere testet en teknologi, hvor beskeder med teksten: ”Hvis du ikke deler husstand med ejeren af denne konto, skal du have din egen konto for fortsat at kunne se med” er kommet op på folks skærme.

I en undersøgelse fra analyseinstituttet Wilke i efteråret 2020 oplyste 27 pct. af de adspurgte voksne danskere ifølge Flatpanels, at de delte et password til en streamingtjeneste med en eller flere uden for deres husstand.

Over halvdelen af dem, der delte password med nogen uden for deres husstand, oplyste til Wilke, at de godt vidste, at der var tale om snyd.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch)

Indlæsere af lydbøger spiller voksende rolle for Mofibos indholdsstrategi

Amazon ser ud til at få grønt lys til MGM-køb

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs