ITWatch

Organisationer i fælles opråb til politikere: Lav loven om

Mobildækning i landdistrikterne halter efter. Det skyldes ikke mindst, at teleoperatørerne i visse kommuner har svært ved at få tilladelse til at sætte mobilmaster op. Derfor er det nødvendigt at ændre planloven, lyder det i opråb fra en række organisationer.

Direktør for Teleindustrien, Jakob Willer, er afsender på debatindlægget sammen med Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd, Emil Drevsfeldt Nielsen, erhvervspolitisk chef i Dansk Metal, adm. direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen, og Rikke Hougaard Zeberg, der er branchedirektør for DI Digital. | Foto: Nima Taheri

Planloven skal ændres, hvis mobildækningen i landdistrikterne skal forbedres. Så klart er budskabet i et fælles debatindlæg fra DI Digital, Teleindustrien, Dansk Erhverv, Dansk Metal og Landdistrikternes Fællesråd i Jyllands-Posten.

"Landdistrikterne misser en historisk mulighed for at få adgang til mobildækning i verdensklasse, hvis ikke regeringen og partierne på Christiansborg prioriterer at få justeret planloven, så der kan sættes mobilmaster op de steder, hvor der er stillet dækningskrav," lyder det i debatindlægget.

Det er underskrevet af Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd, Emil Drevsfeldt Nielsen, erhvervspolitisk chef i Dansk Metal, adm. direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen, direktør for Teleindustrien Jakob Willer samt Rikke Hougaard Zeberg, der er branchedirektør for DI Digital.

I dag har teleoperatørerne flere steder i landet udfordringer med kommuner, som afviser at give tilladelse til at rejse mobilmaster, som er nødvendige for at øge dækningen.

Det er på trods af, at der fra politiske side på Christiansborg er stillet krav en mere finmasket mobildækning over hele landet i forbindelse med de seneste frekvensauktioner.

Kommune afviser mobilmast trods statens krav om bedre dækning 

Teleindustrien i vildrede: Skal opstille 500 master – men kan ikke nå i mål 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs