ITWatch

Cisco skuffer med svag salgsprognose

Cisco-aktien faldt onsdag, efter at selskabet havde leveret en svag salgsprognose på grund af udfordringer med forsyningskæderne.

Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS / X00213

Aktien i Cisco, verdens største netværksproducent, faldt 6,3 pct. i onsdagens eftermarked i USA, da koncernen leverede en svag salgsprognose for sit andet kvartal. Det er de stramme forsyningskæder, som udfordrer koncernen.

Cisco regner med en salgsvækst på årsbasis i intervallet 4,5 til 6,5 pct., mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen om efter 7,4 pct. i det igangværende andet kvartal. Buddet om en indtjening per aktie på 80-82 cent er også lidt svagere end konsensus på 82 cent.

Væksten for hele regnskabsåret ses i 5-7 pct., mens analytikerne er havde regnet med 6,3 pct. Forventningen om en justeret indtjening per aktie på 3,38-3,45 dollar rammer derimod lige i plet i forhold til buddet om 3,43 dollar.

Ciscos første kvartal var samtidig også en lille skuffelse med en omsætning på 12,90 mia. dollar mod ventede 12,99 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 82 cent mod et konsensusestimat på 81 cent, ifølge Bloomberg News.

"Vi havde en robust vækst og fortsat stærk efterspørgsel på trods af det meget dynamiske forsyningsklima," udtaler Charles Robbins, topchef i Cisco, i regnskabet.

Ciscos indtjeningsprognose nåede lige akkurat forventningerne

Cisco stiger – ser mindre negativ vækst end frygtet 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs