ITWatch

Amerikanske myndigheder: China Telecom må ikke drive forretning i USA

Indenfor 60 dage skal China Telecom Americas lukke sine aktiviteter ned i USA. Det er konsekvensen af en beslutning fra Federal Communications Commission.

Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske myndigheder har inddraget China Telecoms amerikanske datterselskabs tilladelse til at drive forretning i USA, med henvisning til "betydelige" nationale sikkerhedsrisici.

Det skriver AFP onsdag.

Det er Federal Communications Commission, der har beordrer det Beijing-kontrollerede China Telecom Americas til at indstille aktiviteterne i løbet af 60 dage, hvilket afslutter koncernens næsten 20-årig operationer i USA.

"Den kinesiske regerings ejerskab og kontrol øger betydelige nationale sikkerheds- og retshåndhævelsesrisici" og giver Beijing mulighed for "at få adgang til, opbevare, forstyrre og/eller omdirigere amerikansk kommunikation, hvilket igen giver dem mulighed for at engagere sig i spionage og andre skadelige aktiviteter mod USA," skriver FCC i en erklæring.

Inddragelsen er sket for at beskytte amerikansk telekommunikations-infrastruktur.

"Fremme af national sikkerhed er en integreret del af Kommissionens ansvar over for den offentlige interesse, og dagens tiltag udfører denne mission", fremgår det.

Hongkong-aktierne åbnede lavere onsdag morgen efter FCC's meddelelse.

Ericsson overgår forventningerne klart i tredje kvartal 

Huawei får held med angreb på svenske myndigheder 

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs