ITWatch

Teleindustrien i vildrede: Skal opstille 500 master – men kan ikke nå i mål

Telebranchen skal ifølge ny aftale opstille 500 mobilmaster for at udfylkde huller i dækningen, men kan reelt ikke gennemføre projektet, da planloven står i vejen. Derfor trækker det ud med at sikre bedre mobildækning i landområder.

Foto: Jacob Ehrbahn

Projektet med at sikre bedre mobildækning i Danmarks landområder ser ud til at blive alvorligt forsinket. Sådan lyder meldingen fra teleselskabernes brancheforening, Telekommunikationsindustrien, der advarer om en reel lovforvirring på området.

På den ene side skal selskaberne leve op til en række krav om at opsætte master i landområderne. Men samtidig spærrer planloven for udbygningen med en stribe krav, der gør det svært at finde placeringer til de mange mobilmaster, og meget lange sagsbehandlingstider på de klagesager, der hyppigt opstår.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs