ITWatch

Teleindustrien i vildrede: Skal opstille 500 master – men kan ikke nå i mål

Telebranchen skal ifølge ny aftale opstille 500 mobilmaster for at udfylkde huller i dækningen, men kan reelt ikke gennemføre projektet, da planloven står i vejen. Derfor trækker det ud med at sikre bedre mobildækning i landområder.

Foto: Jacob Ehrbahn

Projektet med at sikre bedre mobildækning i Danmarks landområder ser ud til at blive alvorligt forsinket. Sådan lyder meldingen fra teleselskabernes brancheforening, Telekommunikationsindustrien, der advarer om en reel lovforvirring på området.

På den ene side skal selskaberne leve op til en række krav om at opsætte master i landområderne. Men samtidig spærrer planloven for udbygningen med en stribe krav, der gør det svært at finde placeringer til de mange mobilmaster, og meget lange sagsbehandlingstider på de klagesager, der hyppigt opstår.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs