ITWatch

Facebook-chef: Vi lytter til dansk tech-debat

Der er stor opmærksomhed internt på den danske debat om, hvordan techkoncerner skal reguleres, siger nordiske chefer for Google og Facebook. Det skyldes bl.a., at digitaliseringen er langt fremme.

Facebooks politiske chef i Norden, Martin Ruby | Foto: Martin Lehmann/Politiken

Både Facebook og Google har øret til jorden i den danske debat om, hvordan techkoncerner skal reguleres for at modvirke de negative sider af sociale medier og globale techplatforme, skriver Politiken.

"Når Danmark siger noget om tech, så bliver der lyttet, ofte også hele vejen op i toppen af vores system," lød det fra Facebooks politiske chef for Norden, Martin Ruby, på et seminar i Dansk Institut for Internationale Studier.

Interessen skyldes ifølge Martin Ruby især, at digitaliseringen er langt fremme i det danske samfund.

Også Googles politiske chef i Norden, Christine Sørensen, sagde, at forslag fra nordeuropæiske lande som Danmark har "stor opmærksomhed" hos Google, når det gælder om at finde snittet på en fremtidig regulering og de løsninger, "der skal findes", sagde hun.

Regeringen lagde for nylig to udspil frem med i alt 35 initiativer, der dels skal skærpe kravene til sociale medier og forbedre den digitale dannelse af unge, dels skabe mere konkurrence på techområdet.

(Denne artikel stammer fra vores søstermedie Mediawatch)

Googles nyhedsplatform ekspanderer yderligere

Organisationer vil have Copydan med til forhandlingsbordet om rettighedsbetaling fra Google og Facebook 

Mere fra ITWatch

Wingmen Solutions opkøber dansk virksomhed

Infrastruktur-selskabet Wingmen Solutions laver nu sit første opkøb efter at være blevet en del af nyt europæisk netværk sammen med hollandske Avit Group og investeringsfonden Quadrum Capital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs