ITWatch

Storbritannien tester internet via vandrør

Den britiske regering søsætter nu en fond, der skal investere i test-projekter med at få fibernet ud til afsidesbelligende ejendomme uden at grave kabler ned.

Foto: Globalconnect/PR

Når briter, der bor langt væk fra de store byer, i fremtiden snupper et glas vand fra hanen, kan de måske samtidig glæde sig over, at internettet bliver leveret samme vej.

Det kan blive resultet af, at den britiske regering nu har spyttet fire millioner pund i en fond, der skal investere i projekter, der tester ideen om at lægge fiberkabler i de allerede eksisterende vandrør for på den måde at gøre det billigere og hurtigere at føre fiber frem til ejendomme, der ellers ikke kan få fart på internetforbindelsen.

Det skriver The Guardian.

Omkostningerne til grave infrastruktur kan normalt udgøre op mod 80 procent af omkostningerne, når der skal etableres nye fiberforbindelser. Kan de eksisterende vandrør bruges, kan denne omkostning måske nedbringes betragteligt, skriver avisen.

Samtidig kan kablerne hjælpe forsyningsselskaber med at opdage læk i vandrørene hurtigere.

Selv om ideen lyder ganske nyskabende, er der allerede ført internetkabler via vandrør i flere land, blandt andet i Spanien.

Konstortier, der skal føre ideen ud i livet, vil blive valgt i løbet af efteråret.

Nye tal: Niveauet for investeringer i fiber er historisk højt

Norlys blæser til vækst på fibermarkedet 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs