ITWatch

USA's sanktioner skærer 38 pct. af Huawei-omsætningen i andet kvartal

Huawei er presset af de amerikanske sanktioner, viser nyt kvartalsregnskab. Her daler omsætningen markant, skriver Bloomberg News.

Foto: Rodrigo Garrido/Reuters/Ritzau Scanpix

Den kinesiske teleudstyrsgigant Huawei fik atter de amerikanske sanktioner at føle i årets andet kvartal, hvor omsætningen blev reduceret med mere end en tredjedel.

Det skriver Bloomberg News.

Huawei fik barberet 38 pct. af omsætningen af i andet kvartal, da at USA's sanktioner mod teleudstyrsgiganten påvirkede udstyrs- og telefonsalget.

I andet kvartal omsatte Huawei for 168,2 mia. yuan – svarende til knap 164 mia. kr. Omsætningen for halvåret landede på 320,4 mia. yuan.

På bundlinjen præsterede selskabet et overskud på 31,4 mia. yuan.

Årets første kvartal bød ligeledes på fald i omsætningen, da den faldt med 17 pct.

"Det har været svære tider," siger Eric Xu, der er nuværende bestyrelsesformand i Huawei, i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

"Vores mål er at overleve og at gøre det bæredygtigt. Trods et fald i omsætningen fra vores kundeforretning forårsaget af udefrakommende faktorer er vi overbevist om, at vores netværksudbyder- og virksomhedsforretning vil fortsætte en jævn vækst," fortsætter han.

Det var den forhenværende amerikanske præsident, Donald Trump, der i sin tid blokerede Huaweis adgang til sine amerikanske partnere. Det har tvunget den kinesiske teleudstyrsgigant til at opsøge nye partnere.

Sverige udelukker Huawei af hensyn til sikkerhed 

Huawei vil lancere eget mobilsystem i næste uge 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs