ITWatch

Warner Media og Discovery skaber nyt fælles streaming-selskab

Ventet fusion mellem amerikanske AT&T's indholdstjeneste og Discovery er kommet på plads og afventer nu godkendelse fra konkurrencemyndigheder.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske telekommunikationsvirksomhed AT&T har landet en aftale om at forene sin indholdstjeneste Warner Media med Discovery.

Det skriver Bloomberg News.

Aftalen kommer til at fusionere underholdningsuniverset fra de to tjenester, der til sammen råder over alt fra HBO og Warner Bros. til CNN, TNT og Animal Planet.

Det nye selskab bliver ledet af David Zaslev, der i forvejen er administrerende direktør for Discovery.

Handlen har en værdi af 43 mia. dollar, og det nye selskab forventes at ramme en omsætning på 52 mia. dollar i 2023. Samtidig er målsætningen for det justerede driftsresultat (EBITDA) 14 mia. dollar i 2023.

Selskabet forventer at kunne høste synergier for 3 mia. dollar om året ved sammenlægningen.

Aftalen skal ses i lyset af flere store medie- og teknologivirksomheders forsøg på at få en del af fremtidens streaming-underholdning, hvor Netflix i flere år har været stærkt dominerende, skrev Financial Times tidligere mandag.

Aftalen er godkendt af bestyrelsen i begge selskaber, men afventer godkendelse fra relevante myndigheder. Handlen forventes at være endeligt på pladsen i midten af 2022.

/ritzau/FINANS

Analytiker: TDC Net er mere interessant som investering end Nuuday 

Stofa overtager endeligt nordjysk antenneforening

Verizon sælger Yahoo og AOL for 31 mia. kr. 

Mere fra ITWatch

Digitalt sundhedsfirma får millionindsprøjtning

Cerebriu, der har udviklet et computerprogram, som skal hjælpe radiologer med at gennemse hjernescanningsbilleder, har fået 3,9 mio. kr. af Innovationsfonden. Pengene skal bane vejen for en større finansieringsrunde til næste år, hvor selskabet går efter at rejse 74,4 mio. kr. fra både eksisterende og nye, udenlandske investorer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs