ITWatch

Hækkerup i Landsretten om ulovlig logning

Efter halvandet års ventetid startede sagen Foreningen imod Ulovlig Logning mod justitsminister Nick Hækkerup startet i Østre Landsret onsdag.

Foto: Jens Dresling

Foreningen ønsker et opgør med logningsbekendtgørelsen, der kræver, at danske teleselskaber logger kundernes aktiviteter. Bekendtgørelsen er flere gange blevet dømt ulovlig i EU-retten, men skiftende ministre har undladt at ændre på bekendtgørelsen.

Det skal sagen i landsretten ændre på, hvis det står til Foreningen imod Ulovlig Lognings formand, Rasmus Malver.

Justitsminister Nick Hækkerup har tidligere udtalt, at man erkender, at bekendtgørelsen ikke følger EU-loven, men at man vil fortsætte med at afsøge grænserne.

"Regeringen vil gå så langt, vi overhovedet kan for at opretholde logningen til bekæmpelse af kriminalitet. Vi vil nu undersøge, hvor langt vi kan gå," sagde Nick Hækkerup på et samråd i januar 2021.

Retssagen startede onsdag og forventes færdiggjort i dag torsdag den 6. maj 2021.

Støttepartier: Regering fortsætter overvågning af borgerne

Teleindustrien efterspørger klare udmeldinger i ny lovskitse om logning 

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs