ITWatch

Fibia-ejer: 5G kan blive en udfordring for fiber

Andel, der står bag blandt andet Fibia og Waoo, anser udrulningen af 5G som en udfordring for fiber på længere sigt, fremgår det af Andels årsregnskab.

Foto: Jens Dresling

Udrulning af fiber, der nu dækker 194.000 af Andels, det tidligere SEAS NVEs, kunder, kan blive presset af den samtidige udbredelse af det meget hurtigere mobile net 5G, skriver Fibia-ejeren i sit regnskab for 2020.

"Koncernen oplever gennem sin fibernetforretning risici vedrørende salget af fibernetforbindelser. Udviklingen af 5G-nettet er en af de faktorer, som kan udfordre fibernettet på tilgængelighed og fleksibilitet og dermed i sidste ende have en negativ påvirkning i forhold til kundebasen," skriver Andel i en note.

Fibia A/S åbnede i 2020 som led i virksomhedens strategi sit net for andre serviceudbydere, som nu kan leje sig ind på fibernettet. Det vil skabe øget konkurrence for selskabet, hedder det videre.

Andel opgiver sine investeringer i fiberkabler og netværkshuse til sammenlagt 5,5 mia. kroner.

Analytiker: Skilsmissedrømme hos TDC handler om at bombe prisen i vejret 

Topchef i TDC Net: Navlestrengen er klippet til Nuuday 

 

Mere fra ITWatch

Dansk landechef for Oracle stopper

Det bliver et ryk opad for den danske landechef for Oracle, der fremover skal fokusere på østeuropa. Ingrid Mjøen har været hos Oracle i Danmark i små 17 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs