ITWatch

Huawei taber terræn på markedet for trådløst udstyr

Huaweis andel af omsætningen for trådløst mobiludstyr i verden uden for Kina faldt sidste år med 2 pct.point til omkring 20 pct.

Pres fra USA har fået en række allierede nationer til at forbyde eller begrænse brugen af Huawei-udstyr i forbindelse med udrulningen af 5G-netværket. | Foto: TINGSHU WANG/REUTERS / X06979

Huawei, der er en af verdens førende udbyder af trådløst mobiludstyr, tabte sidste år til vestlige konkurrenter på markedet uden for Kina.

Det skriver Wall Street Journal med henvisning til nye tal fra forskningshuset Dell'oro Group.

Huaweis andel af omsætningen uden for Kina faldt sidste år med 2 pct.point til omkring 20 pct.

Det kinesiske teleselskab fastholder sin tredjeplads bag Ericsson og Nokia, der begge tilegnede sig en lidt større del af det samlede marked uden for Kina.

Ericsson sidder nu på cirka 35 pct. af det globale marked, hvis man ser bort fra Kina, mens Nokia sidder på 25 pct.

Huaweis faldende markedsandele er et signal om, at den amerikanske kamp mod telegiganten begynder at virke.

"Initiativerne fra den amerikanske regering har bremset Huaweis vækst. Det begynder at gøre en forskel," siger Stefan Pongratz, der er analytiker hos Dell'oro, til Wall Street Journal.

Det var Trump-administrationen som i første omgang langede ud efter Huawei med begrundelsen, at den kinesiske regering kunne udnytte selskabets teleinfrastruktur til at spionere eller forstyrre netværk - en anklage, virksomheden har afvist pure.

Presset fra USA har imidlertid fået en række allierede nationer til at forbyde eller begrænse brugen af Huawei-udstyr i forbindelse med udrulningen af 5G-netværket.

Mere end 25 europæiske telekommunikationsudbydere har allerede skiftet væk fra Huawei, skriver avisen.

Desværre for virksomheden tyder intet på at presset lettes. USA's nuværende præsident, Joe Biden, har også fortalt at man betragter Huawei som en sikkerhedstrussel.

Ny undersøgelse: Danmark halter efter de andre nordiske lande på 5G

Huawei rydder op efter kritik af software til at overvåge undertrykt mindretal 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs