ITWatch

Ericsson nedjusterer og annoncerer søgsmål mod Samsung

Eicsson har anlagt søgsmål mod Samsung i USA og forventer en nedgang i driftsresultatet på mellem 1 og 1,5 mia. svenske kr. som følge af blandt andet sagen. Det får aktien til at dykke fredag.

Foto: Ericsson

Aktien i svenske Ericsson tager sig en gevaldig rutsjetur og falder med 6,5 pct., efter at selskabet er kommet med en noget tung selskabsmeddelelse fredag morgen.

Her fremgår det både, at Ericsson har anlagt et søgsmål mod Samsung i USA, og at Ericsson nu venter et hug i driftsresultatet på 1 til 1,5 mia. svenske kr. på grund af udskudte royalty-betalinger, en nedgang i salget og sagsomkostninger.

I meddelelsen oplyser Ericsson, at selskabet har anlagt et søgsmål i USA mod Samsung for brud på kontraktmæssige forpligtelser om at forhandle i god tro og for at bryde de såkaldte FRAND-forpligtelser, (Fair, reasonable and non-discriminatory, red.), der har til formål at sikre selskabers intellektuelle ejendomsret.

Det fremgår videre, at en række forhandlinger om licensfornyelser kan forsinke royalty-betalinger til Ericsson, hvis de strækker sig længere end udløbsdatoen på de nuværende licensaftaler. Her regner selskabet dog med, at de tabte royalty-indtægter vil blive tilbagebetalt, når aftalerne bliver fornyet.

Slutteligt meddeler Ericsson, at de nuværende geopolitiske betingelser samt skiftet til 5G fra 4G påvirker salget af mobiltelefoner.

Samlet set ventes de ovenstående faktorer at påvirke driftsresultatet negativt med 1 til 1,5 mia. svenske kr. per kvartal fra første kvartal af næste år, skriver Ericsson.

Svensk telekæmpe med nye langsigtede finansielle mål

Ericsson leverer langt bedre end ventet driftsindtjening 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs