Huaweis omsætning vokser trods beskyldninger om sikkerhedstrussel

Trods en hektisk periode med flere sager og diskussion af selskabets rolle i forhold til 5G-netværket, leverer Huawei vækst i første halvdel af året. 
Huawei har omsætningsfremgang i 2020. | Foto: FRED DUFOUR/AFP / AFP
Huawei har omsætningsfremgang i 2020. | Foto: FRED DUFOUR/AFP / AFP
RITZAU FINANS

Den kinesiske teknologikæmpe kunne i første halvår 2020 se et plus i omsætningen trods handelsrestriktioner fra flere lande og coronapandemien.

Salget steg med 13 pct. til 65 mia. dollar i de første seks måneder af 2020, skriver Bloomberg News på baggrund af en meddelelse fra den kinesiske koncern.

Det er blandt andet i de amerikanske myndigheder, der peger på, at flere kinesiske teknologivirksomheder kan udgøre en sikkerhedstrussel. Virksomhederne menes at være kontrolleret af Kinas regering eller militær - og Huawei er derfor allerede på den sorte liste i USA, hvilket har begrænset amerikanske selskabers muligheder for at eksportere til Huawei.

Huawei står dog fast på, at koncernen er uafhængig, skriver Bloomberg.

Den britiske regering kan ligeledes være tæt på et ændringsskift i forhold til den hidtidige beslutning om at lade Huawei stå for leveringen af 5G-teknologi. Oliver Dowden, kulturminister i Storbritannien, har tidligere sagt, at det muligvis ville blive nødvendigt at revidere Huaweis godkendelse.

Bekymringen bunder ifølge regeringskilder i, at Huawei som følge af USA's sanktioner må ty til ukendte og uprøvede komponenter, der kan misbruges til overvågning af den kinesiske regering og andre.

Det britiske nationale sikkerhedsråd mødes tirsdag for at beslutte, hvad der skal ske med Huawei, skriver Bloomberg.

Britiske teleselskaber advarer mod en hurtig udskiftning af Huawei

Huawei-direktør: "Rent logisk er det et scenario, som der ikke er megen fornuft i" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også