ITWatch

Nordjysk energiselskab indgår samarbejde med norsk bredbåndsudbyder

Nord Energi lander endnu en aftale med en bredbåndsleverandør, som gør, at borgere i Nordjylland får adgang til energiselskabets fibernet.

Foto: Carsten Andreasen/IND

Nord Energi har indgået et nyt samarbejde med den norske bredbåndsudbyder Altibox.

Det oplyser parterne i en meddelelse.

Samarbejdet betyder, at Altibox inden sommerferien vil tilbyde sine kunder bredbånd via Nord Energis fibernet.

Altibox, der har hjemme i Norge og hører under den norske energikoncern Lyse Energi, har i dag godt 40.000 kunder i Vest- og Midtjylland, hvor selskabet har aftaler med seks energi- og fiberselskaber.

I Norge har Altibox 650.000 kunder, og nu ønsker selskabet, der har været i Danmark siden 2008, at styrke sin position på det danske marked.

"Vi er meget glade for, at vi nu kan udvide vores markedsområde i Danmark. Vi har en attraktiv produktportefølje, vores serviceniveau er højt – og så har vi de mest tilfredse internetkunder i landet," siger Søren Harding, adm. direktør i Altibox Danmark, i meddelelsen.

"Så vi har masser af at byde på og glæder os over, at vi snart får mulighed for at gøre os gældende på et større marked, både som supplement til eksisterende indhold på fibernettet, men også i forhold til at tiltrække nye kunder. Hos os vil kunderne opleve et anderledes tv-udbud på en helt ny tv-platform, inkl. streaming, der giver en unik brugeroplevelse."

Rent praktisk vil Altibox tilbyde sine kunder adgang til Nord Energis fibernet via Opennets platform, der håndterer adgang for infrastrukturejere såvel som tjenesteudbyderen.

Hos det nordjyske energiselskab, der også har en samarbejdsaftale med bredbåndsleverandøren Kviknet, glæder man sig over den nye aftale.

"Kvalitetsprodukter fra Altibox betyder øget konkurrence og dermed flere valgmuligheder for vores andelshavere og husstande i dækningsområdet. Åbningen af Nord Energis fibernet er nu en realitet, hvor der nu er to aktive tjenesteudbyder på fibernettet, der samlet set giver et stort udvalg af internetprodukter og tjenester, og det er rigtigt gode nyheder," siger Christian Frost Lauritsen, direktør i Nord Energi Fibernet.

"Inden udgangen af 2020 kan samtlige ca. 121.000 husstande i Nord Energi Fibernets dækningsområde få adgang til fiberen, og vi tror på, at Altibox’ udvalg af kvalitetsindhold, som inden sommer er tilgængeligt, samt de yderligere aftaler der arbejdes på at få implementeret, vil dække langt de fleste kunders behov."

Nord Energi indgår nyt samarbejde med bredbåndsleverandør

Bredbåndspuljen er udmøntet: 3585 adresser får støtte til hurtigt internet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger