ITWatch

Statsministeren varsler ny tele-lovgivning med fokus på 5G-leverandører

Teleområdet vil fremover være kritisk infrastruktur samt et sikkerhedspolitisk spørgsmål, siger Mette Frederiksen, som varsler ny lovgivning på blandt andet 5G-området.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Telekommunikation vil fremover være en del af den kritiske infrastruktur i Danmark, og derfor varsler statsminister Mette Frederiksen (S) en række lovinitiativer på teleområdet og særligt 5G-området, skriver Berlingske.

Statsministeren mener, at telekommunikation er et sikkerhedspolitisk emne, og derfor kan man ikke blot anskue en 5G-leverandør som blot en almindelig leverandør til telebranchen.

Mette Frederiksen fortæller, at hun satser på, at den nye lovgivning er klar, når Folketinget samles næste gang, og at lovgivningen i øvrigt også skal gælde i Grønland og Færøerne.  

"Vi er nødt til at sikre os, at vi kan stole på leverandørerne, og at de er troværdige. Og det gælder for alle dele af 5G-netværket," siger Mette Frederiksen til Berlingske.

Meldingen kommer, efter at Berlingske torsdag kunne fortælle, at Huawei i breve til to danske statsministre har forsøgt at øve indflydelse.

Avis: Huawei forsøgte at påvirke statsminister i truende tone

Amerikansk pres tager farten af Huaweis vokseværk 

Mere fra ITWatch

Dansk AI-startup vil hente 150 mio. kr. til international vækst

Techbbq: Certainly oplever stor interesse fra udenlandske fonde, og nu er det op til direktør Henrik Fabrin at vælge, hvilken investor den danske startup skal gå med. "Al kapital er jo ikke den samme," siger han. Målet er at hente mindst 150 mio. kr. inden for det næste halve år og at lave en børsnotering om fem år.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs