ITWatch

RTX har en kvart mia. i kassen – aktionærer vil have del i penge

RTX-aktionærer vil have fingrene i selskabets store kontantbeholdning, men bestyrelsen siger nej, skriver Børsen.

Foto: RTX/PR

Teknologiselskabet med hovedsæde i Nørresundby har en kontantbeholdning på hele 227 mio. kr. De penge vil de store investorer have fingrene, men bestyrelsen i RTX er ikke enig.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Det er på ingen måde den optimale kapitalstruktur for et selskab at have," lyder vurderingen fra Daniel Patterson til Børsen. Han er porteføljemanager hos SEB Invest.

SEB Invest, der ejer cirka 2 pct. af aktierne i RTX, mener derfor, at koncernen er overkapitaliseret, og investeringsforeningen har på den baggrund foreslået, at selskabet tredobler sit tilbagekøbsprogram af egne aktier til 60 mio. kr.

Fundamental Invest, som sidder på 7 pct. af aktierne i RTX, bakker op ideen med større tilbagekøb, men bestyrelsesformand i RTX, Peter Thostrup, er ikke enig.

Han peger på, at RTX handler med meget store internationale koncerner i meget langstrakte kontrakter, og at det derfor er vigtigt at kunne fremvise en stærk solvens.

"Det er vigtigt for os, at vi fremstår bundsolidt, i og med vi er en lille spiller i et stort marked. Der er ingen, som skal kunne sætte spørgsmålstegn ved RTX' soliditet," siger formanden.

Investeringsbank løfter RTX-kursmål 10 pct.

RTX afslutter aktietilbagekøbsprogram

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger