ITWatch

Kommune betaler Bech-Bruun 200.000 for hjælp til aktindsigt fra teleanalytiker

Det kostede Ringkøbing-Skjern Kommune 200.000 kr. at få juridisk bistand i forbindelse med en ansøgning om aktindsigt fra teleanalytiker, som kritiserer kommunen for at mørkelægge information.

Advokatfirmaet Bech-Bruun blev hentet ind for at hjælpe, da teleanalytiker bad om aktindsigt i forbindelse med millionerstatning. Foto: Jens Dresling

Et kommunalt udbud om en bredbåndsaftale i Ringkøbing-Skjern Kommune er endt i dyre regninger for kommunen, som nu har brugt 200.000 kr. på juridisk bistand, fordi en teleanalytiker har søgt aktindsigt i sagen. Det skriver Jydskevestkysten.

Kommunen betalte 8 mio. kr., da de trak sig fra en indgået bredbåndskontrakt, og da teleanalytiker John Strand ønskede aktindsigt i grundlaget for millionerstatningen, blev advokatfirmaet Bech-Bruun trukket ind for at hjælpe.

"Almindeligvis har vi kompetencerne i huset til at vurdere ansøgninger om aktindsigt. Vi har pligt til at gennemføre en juridisk vurdering af, hvad vi kan og må udlevere. Denne sag var speciel og omfattede en hel del dokumenter, og derfor vurderede vi, at det var nødvendigt med ekstern bistand," siger leder af digital udvikling og kommunikation, Jesper Lemming, til Jydskevestkysten.

Ifølge mediet er John Strand ikke i tvivl om, at advokatfirmaet kom ind over sagen for at mørkelægge informationer.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.)

Telias topchef langer ud efter svenske myndigheder

TDC hjemtager nøglemedarbejdere som led i strategisk fibersatsning

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger