ITWatch

Huawei anker dom i sag om statsstøtte til internetudbydere

Kinesiske Huawei har besluttet at anke en dom fra de amerikanske myndigheder, der ifølge selskabet blokerer for adgangen til en statsfond.

Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix

Den kinesiske telegigant Huawei har anket en dom fra den amerikanske føderale kommunikationskomité, FCC, der skal begrænse Huaweis muligheder for at føre forretning i USA.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

I Huaweis anke lyder det, at FCC har blokeret for adgangen til en statsfond med kapital på 8,5 mia. dollar - svarende til knap 57 mia. kr. - der skulle give internetudbydere i USA's mere landlige områder mulighed for at købe udstyr fra Huawei.

Det er en overtrædelse af retten til behørig rettergang, mener Huawei, der ligeledes føler sig uretfærdigt stemplet som en trussel for den amerikanske nationalsikkerhed.

"FCC burde ikke lukke ned for det samlede initiativ, der skal forbinde de landlige fællesskaber i USA," siger Song Liuping, der er ledende advokat i Huiwei, i en meddelelse ifølge Wall Street Journal.

Den kinesiske teleudstyrsgigant er under beskydning fra de amerikanske myndigheder, der har anklaget Huawei for spionage.

I anklagen, som netop er blevet anket, fremgår det, at Huawei "har tætte bånd med den kinesiske regering og militærvæsen og er underlagt kinesisk lovgivning, der påkræver hjælp med spionage".

En talsmand fra FCC havde ingen kommentarer om retssagen til Wall Street Journal.

EU stiller skrappe sikkerhedskrav til 5G-mobilnetværk

Rapport: 5G-nettet øger sårbarheden over for cybertrusler 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs