ITWatch

EU stiller skrappe sikkerhedskrav til 5G-mobilnetværk

Når EU-landene indfører 5G-teknologi, skal sikkerheden være i top. Det er konklusionen på dagens EU-møde.

EU's kommissær for det indre marked, Thierry Breton. | Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix

5G-mobilnetværket skal være en økonomisk drivkraft for EU-landene uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Sådan lyder konklusionen, efter at EU-landene mødtes for at drøfte 5G-netværkets fremtidige rolle i Europa i Bruxelles tirsdag.

Det er således et klart signal til kommissæren for det indre marked, Thierry Breton, der for anden dag er i arbejdstøjet.

Ved dagens møde kunne han tage bestik af medlemslandenes bekymringer om risici ved 5G-netværket og forberede sig på det kommende arbejde. 

"Koordinationen af cybersikkerhed er essentielt for fremtiden," sagde Thierry Breton efter mødet.

"Det faktum, at vi er så sammenkoblet, betyder, at Kommissionen skal spille en koordinerende rolle, så vi får implementeringen eksekveret korrekt."

Europa-Kommissionen udgav den 9. oktober en risikovurdering af cybersikkerheden i 5G-netværket baseret på de enkelte landes risikovurderinger.

Rapporten og de risici, der blev belyst i den, er i dagens konklusioner blevet anerkendt af EU-landene, der samtidig lægger vægt på en hurtig og effektiv udrulning af 5G-netværket.

Meningen bag 5G-netværket er blandt andet at styrke konkurrenceevne i medlemslandene ved at gøre data mere tilgængeligt for eksempelvis små og mellemstore virksomheder. 

Kommissionen vil udarbejde en handlingsplan eller en værktøjskasse, der skal indeholde en række anbefalinger til at reducere risici inden udgangen af året.

Fransk kommissærkandidat forfulgt af it-toppost fra fortiden

Atos lægger milliardbud på chipproducent 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs