ITWatch

Mobilselskab skuffer på omsætningen trods fremgang i abonnementer

Amerikanske Sprint møder ikke analytikernes forventninger på hverken top- eller bundlinje i nyt kvartalsregnskab.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Det amerikanske mobilselskab Sprint, som er i færd med at fusionere med T-Mobile US, leverede i sit andet kvartal en bedre end ventet vækst i abonnementerne, men hverken på toppen eller bunden kunne det ses. Aktien falder derfor med 2,9 pct. mandag.

Sprint kom gennem sit andet kvartal med et justeret overskud per aktie på et rundt nul dollar, mens omsætningen gik tilbage med knap 8 pct. til 7,80 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på minus 1 cent og en omsætning på 8,20 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på minus 6 mio. dollar mod ventede minus 100 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, faldt 22 pct. til positive 2,55 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 2,86 mia. dollar.

Antallet af månedligt bagudbetalende abonnementer steg imidlertid med 279.000 mod et plus på 109.000 for et år siden og sammenlignet med en ventet vækst på 113.000.

Trods fremgangen i antallet af kunder så bakkede omsætningen på baggrund af dalende priser i mobilforretningen med godt 8 pct. til 5,05 mia. dollar, og det ramte overskudsgraden samme sted, da den faldt til 50,8 pct. fra 59,6 pct. et år tidligere.

Amerikansk telekoncern med underskud: Falder for femte dag i træk

T-Mobile får grønt lys til Sprint-overtagelse

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger