ITWatch

Myndigheder afviser tilsyn med teleselskaber efter brist med sim-kort

Erhvervsstyrelsen og Datatilsynet vil ikke føre tilsyn med teleselskaber, efter de har handlet i strid med loven, når de udleverer nye sim-kort.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hverken Erhvervsstyrelsen eller Datatilsynet vil føre opsyn med teleselskaberne, efter det er kommet frem, at flere telebutikker i strid med loven udsteder nye sim-kort uden at se ID.

Det skriver Version2.

Sagen tager udgangspunkt i en stikprøveundersøgelse, som Ingeniøren foretog i august i en række butikker fra de fire store teleselskaber Yousee, Telia, Telenor og 3. Det viste sig, at mange af telebutikkerne udleverede nye sim-kort uden at se ID, hvilket er i strid med loven.

Ehvervsstyrelsen og Datatilsynet understreger, at man ser med stor alvor på sagen, men myndighederne afviser, at man vil føre tilsyn med teleselskaberne.

"Vi vil fra Datatilsynets side ikke indlede et tilsyn over for teleselskaberne. Der er, med rette, sat fokus på det her, og teleselskaberne har lovet at stramme op, så vi ser ingen grund til at sparke en åben dør ind," siger Frederik Siegumfeldt, tilsynschef hos Datatilsynet, til Version2.

Telelobbyist kalder sim-kort-brist "noget rigtig møg" 

Danske telebutikker udleverer sim-kort helt uden at se ID 

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs