Huawei: Amerikansk forbud vil medføre milliardfald i forbrugerforretning

Et amerikansk forbud mod salg af komponenter til Huawei vil koste det kinesiske selskab et tab i omsætningen på stort tocifret milliardbeløb i forbrugerforretningen.
Foto: Aly Song/REUTERS / X01793
Foto: Aly Song/REUTERS / X01793

Mindst 10 mia. dollar, svarende til 67 mia. kr., vil det koste i omsætningen i Huaweis forbrugerforretning, hvis et forestående forbud mod salg af amerikansk teknologi til det kinesiske selskab træder i kraft.

Det skriver Financial Times.

Meldingen kommer fra Huawei selv. Selskabet forventer, at faldet i omsætningen vil komme, efter at myndighederne i USA i sidste uge udskød forbuddet mod at sælge amerikanske komponenter som halvledere til det kinesiske selskab uden en særlig licens.

Beslutningen får dog ikke umiddelbart Huawei til at juble – "meningsløs" kalder selskabet udskydelsen og understreger, at den er rustet til at arbejde videre under forbuddet.

"Vi mener, at det er meget usandsynligt, at Huawei vil blive afhjulpet af denne situation på noget tidspunkt i nær fremtid," lød det fra Huaweis næstformand, Eric Xu, i forbindelse med et arrangement, hvor selskabet præsenterede en ny chip målrettet kunstig intelligens, Ascend 910, ifølge Financial Times.

Huaweis advokat går i rette med avis efter beskyldning om spionage 

USA vil løsne sanktionsgrebet mod Huawei med op til 90 dage 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også