ITWatch

Dish nærmer sig milliardkøb af aktiver fra Sprint og T-Mobile

Endnu et skridt på vejen mod en fusion af Sprint og T-mobile er ved at blive ryddet af vejen, i det kabel tv-udbyderen Dish nærmer sig overtagelse af aktiver fra begge selskaber.

Den amerikanske udbyder af kabel-tv Dish nærmer sig en overtagelse af aktiver for 6 mia. dollar fra de to mobilselskaber Sprint og T-Mobile US, der søger at imødekomme de amerikanske konkurrencemyndigheder for at få deres mere end et år gamle fusionsdrøm godkendt.

Det erfarer Bloomberg News med henvisning til unavngivne kilder.

Det kan komme på tale at annoncere en aftale allerede i denne uge om, at Dish vil overtage et mobilnetværk og Boost Mobile, der er Sprints forudbetalte abonnementsforretning.

Sprint og T-Mobile US har i godt et år kæmpet for at sikre sig konkurrencemyndighedernes godkendelse. For nyligt fik fusionen opbakning fra Federal Communication Commission, da de to selskaber havde tilbudt at afhænde forretningen med forudbetalte SIM-kort, men det var ikke nok for konkurrencemyndighederne i det amerikanske justitsministerium.

Et bud på en tilstrækkelig imødekommelse på konkurrenceområdet har været at åbne op for en ny landsdækkende mobiloperatør i USA. Sprint og T-Mobile er nummer tre og fire i størrelse af de fire eksisterende landsdækkende mobilselskaber, og hvis det med fusionen bliver til blot tre landsdækkende aktører, har mange peget på, vil det skade konkurrencen i markedet.

Senest har ni delstater samt District of Comlumbia anlagt sag ved en føderal domstol i New York for at blokere fusionen. Sagsøgerne mener, at en sammenlægning vil koste forbrugerne 4,5 mia. dollar via højere priser på mobiltelefoni.

T-Mobile US skal efter planen overtage Sprint for den nette sum af 26,5 mia. dollar - hvis sammenlægningen godkendes.

Nummer et og to i USA's mobilmarked er Verizon og AT&T.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger