ITWatch

Sprint og T-Mobile US skal åbne for ny konkurrent for at sikre fusion

Amerikanske myndigheder har sat krav til Sprint og T-Mobile US, som har planlagt at fusionere, skriver Bloomberg News.

De amerikanske konkurrencemyndigheder ønsker, at Sprint og T-Mobile US skal åbne deres netværk op for en ny mobilkonkurrent, hvis selskaberne vil sikre sig godkendelse af den planlagte fusion til 26,5 mia. dollar, som de to selskaber aftalte for mere end et år siden.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en unavngiven kilde.

Sprint og T-Mobile US har tidligere søgt at imødegå myndighedernes bekymring ved at foreslå frasalg af blandt andet Boost, som er brandet for forudbetalte mobilabonnementer. Her skulle Q Link ifølge Reuters være interesseret og i færd med at udarbejde et bud på forretningen mellem 1,8 og 3,0 mia. dollar.

De to fusionspartneres tilbud om frasalg og andre tiltag for at beskytte konkurrencen sikrede i sidste uge opbakningen fra USA's kommunikationsmyndigheder, men dagen efter kom det frem, at konkurrencemyndighederne under landets justitsministerium ikke var tilfredse. At åbne op for endnu en landsdækkende konkurrent er dog en stor mundfuld for de to.

En af bekymringerne omkring en fusion mellem Sprint og T-Mobile US har været, at det reducerer antallet af landsdækkende aktører fra fire til tre. De to øvrige er de noget større AT&T og Verizon.

Telegiganters fusion møder modstand: Aktierne står til kursfald

Amerikansk telekoncern opjusterer efter stærkt kvartal

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger