ITWatch

Jyske elselskaber trækker omsider millioner hjem på fibernet

Efter et årti med store tab på etableringen af fibernettet, begynder flere jyske elselskaber nu at hive millionerne hjem på projektet – højere tilslutning og mere effektivt gravearbejde får æren.

Over de sidste ti år har elselskaberne tabt millarder af kr. på etableringen af fibernetværket i Danmark, men nu er der flere af de jyske elselskaber som har vendt den udvikling og høster milliongevinster på arbejdet.

Det skriver Finans.

"Det har været en hård kamp at nå hertil. Men efterspørgslen er nu så stor, at to ud af tre husstande kobler sig på fiberkablerne, så snart de bliver lagt i jorden. Højere tilslutning og mere effektivt gravearbejde er formlen til bedre lønsomhed," siger Niels Duedahl, adm. direktør i energi- og telekoncernen SE, der i dag dækker 87 pct. af Syd- og Sønderjylland.

De mange års underskud er tidligere blevet forsvaret med begrundelsen, at det har været en samfundsgavnlig investering, som man skulle bruge mange penge på at etablere, før kundetilslutningen for alvor kunne komme i vejret.

I 2018 fik SE vendt flere års røde til til grønne og høstede et overskud på 70 mio. kr. Også hos Eniig har man vendt sit underskud, og det skyldes i høj grad, at man har åbnet sit netværk for TDC og Telenor. Niels Duedahl regner også med, at SE vil åbne fibernettet for konkurrenter i løbet af næste år.

Fibernettet har givet milliarder i underskud – alligevel ligner det fremtidens guldæg

Bredbåndsudbyder vil have bedre vilkår på fibernet – men TDC og Telia har is i maven

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger