ITWatch

Huawei har tidligere været på kant med udlændingeloven

Det er ikke første gang, Huawei bliver taget i at være på kant med udlændingeloven, siger fagforeningen Prosa som reaktion på, at det kinesiske selskab har fået to ansatte udvist.

Foto: Ritzau Scanpix

Huawei har tidligere haft rod i arbejdsforholdene i Danmark, lyder det fra fagforeningen Prosa i et interview med Politiken.

I to tilfælde i 2015 blev selskabet idømt bødestraf for at overtræde udlændingelovgivningen, og mandag kom det frem, at selskabet har fået to ansatte udvist af Danmark på grund af manglende arbejdstilladelse.

"Efter at have fået bøder for brug af ulovlig arbejdskraft før, så kender de reglerne, og så er det ikke bare en fejl, når det sker igen. Det her er slemt og tyder på, at Huawei nok har satset på, at ingen ville opdage det. Jeg håber, at det vil være en skærpende omstændighed i den dom, som virksomheden vil få," siger Hanne Lykke Jespersen, næstformand i Prosa til Politiken.

Overfor Politiken fortæller politiet, at den ene af de to udviste personer arbejdede ulovligt på et turistvisum, mens den anden havde arbejds- og opholdstilladelse i Sverige.

Huawei har sendt Politiken samme svar, som ITWatch kunne bringe mandag:

"Vi kan bekræfte, at de danske myndigheder har gennemført en rutinemæssig visumkontrol, snarere end en egentlig efterforskning af nogen art. Og vi samarbejder med myndighederne, hvilket vi altid gør."

To Huawei-ansatte udvist af Danmark

Norsk tjeneste advarer om Kina og Huawei 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs