ITWatch

Udfordrer føler sig udkonkurreret af bredbåndspuljen

Skywire dropper internetprojekter på det nordlige Langeland. Årsagen er ifølge direktør, at han ikke kan konkurrere mod offentlige tilskud.

Foto: /ritzau/Carsten Ingemann/

Internetudbyderen Skywire skrinlægger yderligere udrulning af internet på det nordlige Langeland. Årsagen er, at bredbåndspuljen skaber unfair konkurrence, siger indehaver Jens Jönsson til Fyns Amts Avis.

"Jeg er nødt til at overveje, hvad jeg nu skal gøre. Hvis jeg skal skabe projekter på Nordlangeland kan det ikke nytte, at jeg skal konkurrere mod offentlige tilskud. Hvis jeg stiller en mast op risikerer jeg, at der året efter kommer et nyt bredbåndspuljeprojekt og så er min forretning ødelagt."

"Og helt ærligt så virker det ikke særlig klogt at bruge mange tusinde kroner på et projekt for 27 adresser, når jeg ville kunne levere det langt billigere til mere end 200 mennesker," påpeger Jens Jönsson.

Konkret har bredbåndspuljen givet tilskud til et projekt i Helletofte-Lejbølleområdet, hvor Jens Jönsson efter eget udsagn skulle i gang med at bygge trådløst internet.

Det er efter de europæiske statstøtteregler ulovligt at yde tilskud til steder, hvor der foreligger konkrete planer for udrulning. Energistyrelsen fortæller til Fyns Amts Avis, at man har "taget højde for alle de indberetninger, som er modtaget inden for de fastsatte frister."

Kommune har sendt tre opfordringsbreve i år - et fjerde kan være på vej

Tusindvis af boligejere på landet får hurtigere internet 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs