ITWatch

Analytiker: Huawei-sag kan koste TDC dyrt

"Teleselskaber i hele verden skal til at overveje, hvor de køber isenkram," siger John Strand.

Foto: Ritzau Scanpix/Andreas Beck

Anholdelsen af det kinesiske mobilselskab Huaweis koncernfinansdirektør, Meng Wanzhou, på canadisk grund efter ordrer fra USA kan resultere i ekstraregning til TDC, vurderer en analytiker.

Det skriver Berlingske Business.

Det er teleanalytiker John Strand, som er direktør i Strand Consult, der efter at det onsdag blev offentliggjort, at Meng Wanzhou var blevet anholdt af de canadiske myndigheder, peger på mulige vanskeligheder for TDC.

"Teleselskaber i hele verden skal til at overveje, hvor de køber isenkram, og hvem de tør handle med. Dette kan blive en bombe under TDC. Huawei har leveret alt fra de kritiske dele af TDC's net og har senest opgraderet TDC's kabel-tv-net til gigabitforbindelser. TDC risikerer, at der kommer politiske beslutninger, som vil presse selskabet til at skulle skifte sit kernenet ud," siger John Strand til Berlingske Business.

I 2013 indgik TDC en seksårig kontrakt med Huawei, og det kinesiske selskab har blandt andet været med til at bygge TDC's 4G-mobilnet.

Kontrakten med Huawei udløber om lidt mere end et år. Morten Imsgard, der er senioranalytiker i Sydbank, er ikke sikker på, hvorvidt TDC vil skifte Huawei ud eller ej. Ifølge analytikeren er der ingen konkrete beviser på, at det kinesiske selskab har en skjult dagsorden med sit teleudstyr.

I politisk regi er holdningerne splittede. SF mener, at TDC skal afslutte samarbejdet med Huawei, mens Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti afventer udleveringen af Meng Wanzhou til USA.

/ritzau/FINANS

Advarsler mod TDC's kinesiske partner får FE på banen

Medie: Anholdt Huawai-direktør er mistænkt for banksvindel 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs