ITWatch

Jarlov klar til at stramme loven efter sag om TDC-ejer

Erhvervsministeren vil se på, om man kan udelukke Macquarie fra at købe sig ind i andre danske selskaber, hvis den australske investeringsbank bliver dømt for økonomisk kriminalitet. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvis TDC's hovedejer Macquarie bliver dømt for økonomisk kriminalitet, skal den australske investeringsbank formenes adgang til at købe sig ind i flere danske virksomheder.

Det siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) ifølge dr.dk.

Han vil hive fat i skatteministeren og justitsministeren for at kaste lys over, om det er muligt at "regulere folk, der er dømt for alvorlig økonomisk kriminalitet," som han ifølge dr.dk har udtrykt det på et samråd.

Rasmus Jarlov peger på, at der allerede eksisterer regler, som holder folk med plettet baggrund ude af finanssektoren, men noget lignende findes ikke i forhold til ejerskab af aktier.

Spørgsmålet er blevet aktuelt, efter det er kommet frem, at Macquarie er indblandet i sagen om svindel med udbytteskat for milliarder. Den australske investeringsbank købte for et halvt år siden teleselskabet TDC sammen med tre danske pensionskasser.

"Man skal ikke sætte en pyroman til at arbejde på en tændstikfabrik. På samme måde ønsker vi heller ikke, at virksomheder, der er dømt for alvorlig økonomisk kriminalitet, får mulighed for at begå økonomisk kriminalitet i Danmark," slår Rasmus Jarlov fast på samrådet ifølge DR.

TDC-ejer vidste godt at australsk partner "ikke var duksedrenge" 

TDC-ejer samarbejdede med hovedmistænkt i sag om påstået svindel med dansk udbytteskat 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs