ITWatch

TDC-ejer vidste godt at australsk partner "ikke var duksedrenge"

Danske ATP var klar over, at den australske bank Macqaurie, der er kommet i stormvejr som følge af sagen om massiv svindel med udbytteskat, gik til stregen, når det handler om skat. Det siger ATP-chef Christian Hyldahl. Alligevel investerede man sammen med banken i TDC.

Foto: PR

Australske Macqaurie er blevet hårdt kritiseret for sin rolle i sagen om svindel med udbytteskat, der har kostet de europæiske statskasser milliarder. ATP, der er partner med banken i investeringen i TDC, vidste godt, at banken "ikke var nogen duksedreng", da man indgik samarbejdet. Det fortale ATP-topchef Christian Hyldahl forleden på kapitalfondenes brancheforenings årsmøde, skriver Berlingske Business.

Det har tidligere været fremme, at Macquarie, da banken var medejer af Københavns Lufthavn, sendte en del af afkastet i skattely, men alligevel valgte ATP altså at gå sammen med banken, hvilket Hyldahl på årsmødet forklarede således:

"Vi vidste godt, at Macquarie ikke var nogle duksedrenge, da vi gik ind i investeringen. Vi har set i lufthavnen, at de gik til stregen, hvad angår skat. Men det er rigtigt svært at undgå det her, hvis vi skal lave forretning internationalt," sagde Hyldahl, men tilføjede, at de danske pensionskasser, der har investeret i TDC, har lavet en skattekonstruktion, der hegner Macquarie ind, skriver Berligske.

Denne artikel er leveret af vores søstersite FinansWatch.

TDC-ejer samarbejdede med hovedmistænkt i sag om påstået svindel med dansk udbytteskat

Ordfører vil skrotte TDC som leverandør til Folketinget 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs