ITWatch

3 følger TDC og stopper med at gemme data om kunderne

For nogle uger siden kunne ITWatch fortælle, at TDC stoppede med at logge centrale oplysninger om kunderne. Nu melder teleselskabet 3, at det følger i TDC's fodspor.

Teleselskabet 3 stopper med at registrere oplysninger om, hvor kunderne befinder sig, når de sender mms'er og bruger data.

Det oplyser pressechef Thilde Danielsen til ITWatch.

"I forbindelse med ændring af vores system til håndtering af krav i relation til logningsbekendtgørelsen, stopper vi med at gemme data om, hvor kunderne er, når de sender mms'er eller bruger mobildata. Vi er allerede i gang med at implementere ændringerne og forventer, at de er fuldt implementeret i løbet af nogle uger," lyder det i et skriftligt svar.

Dermed registrerer hverken Telia, Telenor, TDC eller 3 data om brugernes færden - såkaldt lokaliseringsdata - ved mms eller databrug.

12. oktober kunne ITWatch fortæller, at TDC stoppede sin praksis, efter at Datatilsynet havde indledt en sag mod selskabet. Nogle dage senere meldte Telia og Telenor overfor ITWatch, at de to teleselskaber aldrig havde registreret på samme måde som TDC.

Siden har ITWatch afventet svar fra 3, og nu melder teleselskabet, at det følger i TDC's fodspor.

TDC stopper med at registrere kunders mobiloplysninger

TDC's logningsstop får ingen betydning for konkurrenter 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs