ITWatch

Fibia er klar med fibernet-tilbud til de første områder

For to uger siden meldte energiselskaberne Seas-Nve og Nrgi ud, at de over de næste 5-10 år tilsammen vil investere knap 5 mia. kr. i fibernet gennem det fælles selskab Fibia. Nu er Fibia klar til at bruge de første kroner.

Foto: PR/Fibia

Borgerne i Rødby, Mullerup Strand og Nykøbing Sjælland bliver de første, der får tilbudt en fibernetforbindelse af Fibia. Det oplyser Seas-Nve i en pressemeddelelse.

Nyheden kommer, efter Fibia, der er ejet af energiselskaberne Seas-Nve og Nrgi, for to uger siden fik knap 5 mia. kr. tilsammen af ejerselskaberne til nedgravning af fibernet i selskabernes forsyningsområder.

I alt har Fibia fået 3,4 mia. kr. fra Seas-Nve og 1,2 mia. kr. fra Nrgi, som fiberselskabet skal grave kabler ned for over de næste 5-10 år.

"Vi vil bekæmpe den digitale ulighed, og derfor kommer vi, når der bliver kaldt på os, og der er interesse i området," skriver administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen, i en pressemeddelelse.

Det er dog interessen og engagementet fra lokalområderne, der vil være afgørende. For det kommer til at være dyrt at grave fibernet ned i vejene og føre det hen til husene. Så det er vigtigt, at der solid opbakning i områder, fremgår det af meddelelsen.

Direktøren skriver, at de er i gang med at tage i mod bestillinger, og at de vil rulle fibernettet ud i områderne, hvis tilslutningen er stor nok.

"Hvis interessen er der, vil vi kunne sætte spaden i jorden til februar, og de fleste vil have fibernet på den anden side af sommeren. Hvis der ikke er interesse nok, så rykker vi videre til andre områder, og så vil der gå en rum tid, før vi har mulighed for at komme tilbage og spørge igen," skriver han.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at erfaringer viser, at hvis cirka 40 procent tilmelder sig, så kan projektet gennemføres. Denne procentsats vil dog variere i både op og nedadgående retning alt efter lokale geografiske forhold, befolkningstæthed mm.

Energiselskaber poster små 5 mia. i fiber

Fibia-direktør forventer at fiber vil vokse "helt fantastisk"

Direktør om milliardinvestering i fiber: Vi mærker et pres fra andelshaverne 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs