ITWatch

TDC's nye direktør kører tæt parløb med bestyrelsens næstformand

Næstformanden i TDC's bestyrelse, der kom til i foråret fra svenske Tele2, har spillet en afgørende rolle  i Allison Kirkbys karriere. Kirkby tiltræder som TDC-topchef i slutningen af året.

Foto: PR/Tele2

Der er et tæt parløb mellem TDC´s kommende topchef og TDC´s næstformand i bestyrelsen. TDC har tirsdag udpeget koncernens nye administrerende direktør. Hun hedder Allison Kirkby og er hentet i den svenske Tele2-koncern, hvor hun har siddet som adm. direktør siden 2015.

Det stod allerede ved årsskiftet klart, at Allison Kirkby skulle finde et nyt job, da Tele2 og Com Hem, en anden svensk telekoncern, annoncerede de to selskabers fusion, som Com Hems direktør skulle stå i spidsen for.

Siden rykkede Tele2s bestyrelsesformand gennem 11 år, Mike Parton, til TDC, hvor han blev midlertidig bestyrelsesformand, da den danske telekoncern blev opkøbt af australske Macquarie og tre danske pensionsselskaber. Mike Parton er i dag næstformand i TDC's bestyrelse.

Netop Mike Parton har en tæt relation til TDC's kommende adm. direktør.

I et interview med engelske Financial Director, et medie med fokus på finansdirektørens rolle, fortalte Allison Kirkby tidligere i år, at Mike Parton "var afgørende" for hendes ansættelse i Tele2, hvor hun blev ansat som finansdirektør i 2014.

Og senere, i 2015, da Allison Kirkby var blevet udnævnt som adm. direktør i den svenske telekoncern og mødte modgang i form af bl.a. en faldende aktiekurs og flere afgange i koncerndirektionen, var Mike Parton hendes støtte.

"Det var ham, der virkelig troede på mig," sagde hun til mediet.

Finansiel baggrund

Nu tager Allison Kirkby så samme tur over Øresund til danske TDC, hvor hun overtager direktørstolen efter Pernille Erenbjerg, som fortsætter i rollen indtil december i år.

Allison Kirkby er skotte, født i 1967 og har en finansiel uddannelse fra Glasgow Caledonian University.

Hun startede sin direktørkarriere i 2001 som økonomidirektør i den britiske afdeling af husholdnings- og hygiejnekoncernen Procter and Gamble, der bl.a. står bag mærker som Pampers, Gillette og Head and Shoulders.

En koncern hun fortsatte i indtil 2010, hvor hun også nåede at sidde som direktør for forretningsudvikling og investor relations i EMEA-regionen og som direktør for P&G Salon Professional, der dækker over flere brands inden for hårpleje.

I 2010 skiftede hun branche, da hun rykkede til mediehuset Virgin Media. Her var hun dog kun i et enkelt år, inden hun i 2011 skiftede til Shine Group, der er en del af et andet mediehus, 21st Century Fox, hvor hun blev finansdirektør.

Allison Kirkby har to børn med manden Peter. Parret har bopæl i både Windsor i England og i Stockholm.

Ny topchef på plads i TDC 

Her er TDC's nye topledelse 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs