ITWatch

Gældsklemme på 50 mia. kr. kan forpurre TDC's storstilede investeringskapløb

TDC's renteomkostninger tredobles til 2,2 mia. kr. årligt, efter at pensionskasser har overtaget selskabet og fordoblet gælden. Det risikerer at gøre selskabet sårbar over for øget konkurrence og ramme investeringerne.

Et konsortium bestående af ATP, PFA og PKA og den australske kapitalfond Macquarie har købt TDC og fordoblet selskabets gæld, hvilket risikerer at ramme investeringsniveauet, hvis tingene kører skævt. | Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

De nye TDC-ejere har begravet selskabet under et stort gældsbjerg, som gør telekæmpen sårbar og kan forpurre den investeringsoffensiv, der skal skaffe ultrahurtigt internet til alle danskere.

Sådan lyder det fra flere analytikere og eksperter, efter at den australske kapitalfond Macquarie samt de danske pensionsselskaber PFA, PKA og ATP overtog TDC i maj.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs