ITWatch

Det danske landshold sætter rekorder på TDC's netværk

TDC's kunder har brugt data som aldrig før under det danske landsholds kampe ved VM. Teleselskabet melder om en tredobling i trafikken.

Foto: Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Når Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og anfører Simon Kjær trækker i den danske landsholdstrøje kan det mærkes hos Danmarks største teleselskab.

Faktisk har fodboldlandsholdets kampe ved VM været så populære blandt TDC's kunder, at teleselskabet melder om et rekordstort mobildataforbrug.

Da Christian Eriksen scorede et drøn af et mål mod Australien, og Yussuf Poulsen siden begik et straffespark, steg datatrafikken med 63 pct. i forhold til de samme to timer ugen før. Det er ny rekord, oplyser Kasper Ørtvig, mobildirektør i Yousee:

"Det skyldes tidspunktet. Mange danskere var stadig på arbejde kl. 14 og har derfor streamet kampen på mobilen herfra. Heldigvis er vores kunder på Danmarks bedste netværk, og der er derfor ingen problemer med kapaciteten, selvom trafikken steg med 63 pct. i forhold til en normal torsdag eftermiddag."

"Kampen i går (mod Frankrig, red.) har flere haft mulighed for at se hjemmefra, da den lå lidt senere på dagen, og derfor steg trafikken ikke helt så meget som i sidste uge," forklarer han i en pressemeddelelse.

Da Danmark i går spillede sig i 1/8-finalerne med en kalkuleret 0-0 mod Frankrig steg trafikken på 4G-nettet med 41 pct.

Også uden for landets grænser bliver der brugt datatrafik i store mængder. I går under kampen mod Frankrig slog roaming-forbruget rekord.

"Vi kan se en tredobling i datatrafikken uden for Danmark under kampen mod Frankrig. Det giver god mening, at man ikke vil gå glip af den afgørende kamp i gruppespillet, selvom man ikke kan følge med fra Danmark, og det er jo en af de helst store fordele ved, at alle kunder hos YouSee nu har EU-data med i pakkerne og derfor ikke skal bekymre sig om store ekstraregninger, når de streamer i EU," siger Kasper Ørtvig.

TDC oplyser, at der var fleste danskere, som så med fra Østrig, Italien og Irland.

Danmarks største it-selskab leverer VM-data til landsholdet

Fiberselskab sponserer landshold 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs