ITWatch

Kommune kræver millioner retur fra telerådgiver

Ishøj Kommune har sendt et krav om tilbagebetaling af millionfaktura til telerådgiveren Netplan. Selskabet afviser kommunens krav.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

En sag om udbud af Ishøj Fællesantenne er endt med et millionkrav fra kommunen mod selskabet Netplan, der har fungeret som rådgiver i processen.

Det skriver Computerworld.

"Netplans rådgivning af Ishøj Kommune har været behæftet med så mange og væsentlige fejl, at den reelt har været værdiløs for Ishøj Kommune," lyder det i et brev fra april, hvor Ishøj Kommune kræver betaling på samlet 1,85 mio. kr. fra Netplan, ifølge Computerworld.

På sin side afviser Netplan kommunens krav og henviser til, at selskabets anbefalinger bygger på oplysninger fra Ishøj Kommune selv. Kommunen, der lægger op til at indgå forlig i sagen, skal drøfte det videre forløb på et byrådsmøde tirsdag i denne uge.

Vandt udbud

Omdrejningspunktet i sagen er Netplans anbefalinger i forbindelse med udbuddet af tv- og internetleverancer af Ishøj Fællesantenne. Som ITWatch tidligere har beskrevet vandt selskabet Kabelplus udbuddet i april sidste år foran den nuværende leverandør Yousee.

Bag selskabet står adm. direktør Kenneth Christensen, der tidligere har arbejdet for Viasat og Canal Digital, mens salgsdirektør Henrik Lind bl.a. opbyggede internetselskabet, Aplus, som i 2009 blev opkøbt af TDC.

De to ejer selskabet i fællesskab, mens bestyrelsesformand er Niels Zibrandtsen, der forrige år solgte Global Connect til kapitalfonden EQT.

Efter Kabelplus vandt udbuddet har det vist sig, at antenneanlægget er mangelfuldt vedligholdt. Derudover mener Ishøj Kommune, at Kabelplus' tilbud burde have været afvist, fordi det ikke levede op til udbuddets krav.

Yousee taber udbud til ny spiller med erfarne branchefolk i spidsen 

Yousee taber kamp om næsten 10.000 husstande  

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs