ITWatch

TDC tester 5G-forbindelser: "Kun første skridt på en længere rejse"

Som de første i Skandinavien har telekoncernen TDC testet hastighederne på de kommende 5G-standarder, som er op mod 65 gange højere end gennemsnitshastigheden på TDC's nuværende 4G-net.

Foto: PR/TDC

Danmarks største teleudbyder TDC har taget første skridt mod etableringen af det kommende 5G-net i Danmark og testet de kommende 5G-standarder. Selskabet nåede en hastighed på 1,9 gigabit, hvilket er op mod 65 gange hurtigere, end TDC's nuværende 4G-net.

Det skriver TDC i en meddelelse.

"Dette er kun første skridt på en længere rejse, hvor vi har en ambition om at være den ledende leverandør af 5G i Danmark. Dette er en af de højeste strategiske prioriteter i koncernen, hvorfor vi vil komme til at præsentere en lang række yderligere tests over de kommende år," siger koncernstrategidirektør i TDC Group, Lasse Pilgaard, i meddelelsen.

Testen er foretaget på 3,5 GHz-frekvensbåndet, men Lasse Pilgaard understreger, at de lavere frekvensbånd også vil spille en rolle i den fremtidige 5G-dækning, hvorfor de fleste lande allerede er begyndt at frigøre det lave 700 Mhz-frekvensbånd til fremtidig 5G-brug.

"TDC står for størstedelen af alle netværksinvesteringer i Danmark og bliver afgørende for udrulningen af 5G i Danmark. Vi har tre år i træk haft Danmarks bedste mobilnetværk, vi har kapaciteten og kunderne til at gøre 5G til virkelighed, og vi er allerede i gang med at øge og arbejde med store datamængder med udrulningen af vores NB-IoT-netværk direkte på mobilnettet, fortæller Lasse Pilgaard, som forventer, at de første 5G-antenner vil blive etableret i løbet af 2019.

Globalconnect klar til milliardsats i Tyskland 

Mobilkunderne strømmer til 3: "Fortsætter det, når vi 1,5 mio. kunder inden længe" 

TDC klar med egen comedykanal: Komikere skal få kunderne til at beholde tv-pakken 

TDC udnævner underdirektør til vicedirektør 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs