ITWatch

TDC tester 5G-forbindelser: "Kun første skridt på en længere rejse"

Som de første i Skandinavien har telekoncernen TDC testet hastighederne på de kommende 5G-standarder, som er op mod 65 gange højere end gennemsnitshastigheden på TDC's nuværende 4G-net.

Foto: PR/TDC

Danmarks største teleudbyder TDC har taget første skridt mod etableringen af det kommende 5G-net i Danmark og testet de kommende 5G-standarder. Selskabet nåede en hastighed på 1,9 gigabit, hvilket er op mod 65 gange hurtigere, end TDC's nuværende 4G-net.

Det skriver TDC i en meddelelse.

"Dette er kun første skridt på en længere rejse, hvor vi har en ambition om at være den ledende leverandør af 5G i Danmark. Dette er en af de højeste strategiske prioriteter i koncernen, hvorfor vi vil komme til at præsentere en lang række yderligere tests over de kommende år," siger koncernstrategidirektør i TDC Group, Lasse Pilgaard, i meddelelsen.

Testen er foretaget på 3,5 GHz-frekvensbåndet, men Lasse Pilgaard understreger, at de lavere frekvensbånd også vil spille en rolle i den fremtidige 5G-dækning, hvorfor de fleste lande allerede er begyndt at frigøre det lave 700 Mhz-frekvensbånd til fremtidig 5G-brug.

"TDC står for størstedelen af alle netværksinvesteringer i Danmark og bliver afgørende for udrulningen af 5G i Danmark. Vi har tre år i træk haft Danmarks bedste mobilnetværk, vi har kapaciteten og kunderne til at gøre 5G til virkelighed, og vi er allerede i gang med at øge og arbejde med store datamængder med udrulningen af vores NB-IoT-netværk direkte på mobilnettet, fortæller Lasse Pilgaard, som forventer, at de første 5G-antenner vil blive etableret i løbet af 2019.

Globalconnect klar til milliardsats i Tyskland 

Mobilkunderne strømmer til 3: "Fortsætter det, når vi 1,5 mio. kunder inden længe" 

TDC klar med egen comedykanal: Komikere skal få kunderne til at beholde tv-pakken 

TDC udnævner underdirektør til vicedirektør 

Mere fra ITWatch

EY køber tech-rådgiver

Rådgivningsfirma bliver opslugt af EY Danmark, der vil ”styrke kvaliteten af M&A-rådgivning”. Det opkøbte firma med 20 rådgivere har fokus på køb og salg af teknologivirksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs