ITWatch

Australsk TDC-køber klapper i om afnotering af selskabet

Macquarie Infrastructure and Real Assets, der bliver den største aktionær i TDC, har ingen kommentarer til at TDC skal fastholdes på fondsbørsen. Køberne havde ellers den stik modsatte plan i tilbudsdokumenterne. (Opdateret med kommentar fra PFA)

Foto: Kristoffer Veggerby

Macquarie Infrastructure and Real Assets, der er en australsk infrastrukturfond, står som den største aktionær i TDC fremover, efter fonden sammen med de fdanske pensionskasser PFA, PKA og ATP har fået 88 pct. af TDC-aktionærernes opbakning til, at de kan overtage selskabet.

Men hos australske Macquarie er der lukket tæt til for yderligere information om, at TDC nu skal blive på fondsbørsen, da det ikke er lykkes de fire købere at få nok aktier til at afnotere selskabet via en tvangsindløsning. Dette kræver 90 pct. af aktierne.

I går gik PFA's topchef Allan Polack i en række danske medier, inklusiv ITWatch, for at bedyre, at man skam var ganske tilfreds med at blive på børsen.

Men det står i skarp kontrast til de fire køberes intentioner op til købstilbuddet blev godkendt. I tilbuddet hed det:

"Det er Tilbudsgivers hensigt at søge Aktierne afnoteret fra Nasdaq Copenhagen på et hensigtsmæssigt tidspunkt (herunder, i det omfang Nasdaq Copenhagen tillader det, hvis Tilbudsgiver efter Gennemførelsen ejer under 90 procent af Aktierne og stemmerettighederne i Selskabet, eksklusive eventuelle egne Aktier)"

Til det sagde Polack i går til ITWatch:

"Vi er færdige nu. Vi har købt 88 pct., så det er fint."

Vil du gerne opnå muligheden for at afnotere?

"Vi respekterer, at der er 12 pct. som gerne vil være medejere. Det skal de have lov til."

Vil du arbejde på at få flere til at sælge deres aktier?

"Vi har haft en fin åben proces, hvor det er endt med 88/12. Det er fint."

Hos den australske fond Macquarie har man i går noteret Nicole Grove på som kontaktperson for pressen. ITWatch vil gerne vide, om fonden på tilsvarende vis er tilfreds med et udfald, der er det stik modsatte af det, man fremsatte i købstilbuddet.

Ingen kommentarer

Men til trods for, at Grove er sat på som selvstændig kontaktperson for den største aktionær, er det småt med yderligere information.

I har ikke aktier nok til at afnotere selskabet. Hvad er jeres strategi nu?

"Vi agerer som et konsortie. Så fra Macquaries side må jeg henvise til PFA, for de er sat til at kommentere på vegne af konsortiet."

Men du står i pressemeddelelsen fra netop PFA som kontaktperson, så det virker ret oplagt at ringe til dig?

"Det kan jeg godt forstå. Men i stedet for, at have fire forskellige udtalelser, så har vi valgt at strømline det, så Kristian (Lund Pedersen, red) står for kontakten."

Men i tilbudsdokumentet står der, at det er jeres hensigt at afnotere selskabet. Nu siger I det modsatte. Kan du forklare hvad der er sket sidenhen?

"Jeg forstå godt dit spørgsmål, men jeg må henvise til dem, der er sat til at håndtere henvendelser."

Jeg har fra kilder i markedet, at I reelt arbejder for en afnotering og at Nordea skulle arbejde på at opkøbe aktier, så I når over 90 pct. Har du en kommentar til det?

"Igen kan jeg kun sige, at du skal ringe til Kristian for at få yderligere kommentarer."

Men er det korrekt?

”Jeg kan kun sige, at du skal kontakte Kristian. Tak fordi du ringede.”  

Er det ikke lidt underligt at jeg skal ringe til andre for at få kommentarer til jeres strategi som medejere, når I bliver den største aktionær? Jeg skal spørge dem om I er enige med Polack i, at I er tilfredse med at blive på fondsbørsen med 88 pct. af aktierne.

"Jeg har sagt det en del gange nu, at Kristian og PFA-teamet står for kommunikationen. Beklager at jeg ikke kan hjælpe dig."

Hos PFA siger Kristian Lund Pedersen, at PFA´s topchef udtalte sig i går på vegne af konsortiet af fire TDC-ejere og at "der ikke er nogen uenighed i ejerkredsen."

TDC-aktionær revser pensionskasser for at true med afnotering 

TDC-ejer sadler om: Ingen planer om afnotering 

Indeks-fonde kan have forhindret afnotering af TDC 

 

 

 

 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs