ITWatch

Regeringen uenig i kritik af bredbåndspulje: "Har været en kæmpe succes"

Regeringens beslutning om både at forlænge og øge bredbåndspuljen fra 40 til 100 mio. kr. kommer i kølvandet på bred kritik af puljen fra både teleindustri og oppositionen. Kritikken til trods ser energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt puljen som en succes.

Foto: ritzau/Carsten Andreasen

I regeringen er man uenig i den megen kritik af Bredbåndspuljen, og kalder puljen for en succes. Bredbåndspuljen er ellers blandt andet blevet skudt i skoen, at den ødelægger konkurrencen, støtter forkert rent geografisk og diskriminerer trådløse internetleverandører.

Det skriver Ingeniøren.

Regeringen har i forbindelse med udkastet til et nyt teleforlig foreslået, at puljen udvides fra de nuværende 40 mio. kr. årligt til 100 mio. kr. i år, ligesom puljen forlænges. Alt sammen med begrundelsen at puljen understøtter udrulningen af bredbånd i de områder, som ikke er attraktive på almindelige markedsvilkår.

"Jeg oplever, at bredbåndspuljen har været en kæmpe succes. Der er 7.600 husstande og virksomheder, der har fået bredbånd igennem den, som ellers ikke ville have fået det. Puljen kommer ud dér, hvor teleselskaberne ikke kommer, fordi det er for dyrt. Bredbåndspuljen er en tiltrængt håndsrækning til de områder," lyder det fra Energi- Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt.

I det nye forslag ligger blandt andet, at landområder opprioriteres efter det tidligere er kommet frem, at adresser i Københavnsområdet har kunnet søge puljen på lige fod med yderliggende områder i eksempelvis Vestjylland.

3: Bredbåndspuljen er en mærkværdighed uden sidestykke 

TDC: Hastighedskrav er på kanten af det teknisk mulige 

Teleordførere: Fornuftigt udspil til teleforlig med plads til opstramninger  

Teleudspil kan være godt nyt for TDC-bydere 

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs