ITWatch

Regeringen uenig i kritik af bredbåndspulje: "Har været en kæmpe succes"

Regeringens beslutning om både at forlænge og øge bredbåndspuljen fra 40 til 100 mio. kr. kommer i kølvandet på bred kritik af puljen fra både teleindustri og oppositionen. Kritikken til trods ser energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt puljen som en succes.

ritzau/Carsten Andreasen
Foto: ritzau/Carsten Andreasen

I regeringen er man uenig i den megen kritik af Bredbåndspuljen, og kalder puljen for en succes. Bredbåndspuljen er ellers blandt andet blevet skudt i skoen, at den ødelægger konkurrencen, støtter forkert rent geografisk og diskriminerer trådløse internetleverandører.

Det skriver Ingeniøren.

Regeringen har i forbindelse med udkastet til et nyt teleforlig foreslået, at puljen udvides fra de nuværende 40 mio. kr. årligt til 100 mio. kr. i år, ligesom puljen forlænges. Alt sammen med begrundelsen at puljen understøtter udrulningen af bredbånd i de områder, som ikke er attraktive på almindelige markedsvilkår.

"Jeg oplever, at bredbåndspuljen har været en kæmpe succes. Der er 7.600 husstande og virksomheder, der har fået bredbånd igennem den, som ellers ikke ville have fået det. Puljen kommer ud dér, hvor teleselskaberne ikke kommer, fordi det er for dyrt. Bredbåndspuljen er en tiltrængt håndsrækning til de områder," lyder det fra Energi- Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt.

I det nye forslag ligger blandt andet, at landområder opprioriteres efter det tidligere er kommet frem, at adresser i Københavnsområdet har kunnet søge puljen på lige fod med yderliggende områder i eksempelvis Vestjylland.

3: Bredbåndspuljen er en mærkværdighed uden sidestykke

TDC: Hastighedskrav er på kanten af det teknisk mulige

Teleordførere: Fornuftigt udspil til teleforlig med plads til opstramninger

Teleudspil kan være godt nyt for TDC-bydere

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger