I regeringen er man uenig i den megen kritik af Bredbåndspuljen, og kalder puljen for en succes. Bredbåndspuljen er ellers blandt andet blevet skudt i skoen, at den ødelægger konkurrencen, støtter forkert rent geografisk og diskriminerer trådløse internetleverandører.
Det skriver Ingeniøren.
Regeringen har i forbindelse med udkastet til et nyt teleforlig foreslået, at puljen udvides fra de nuværende 40 mio. kr. årligt til 100 mio. kr. i år, ligesom puljen forlænges. Alt sammen med begrundelsen at puljen understøtter udrulningen af bredbånd i de områder, som ikke er attraktive på almindelige markedsvilkår.
"Jeg oplever, at bredbåndspuljen har været en kæmpe succes. Der er 7.600 husstande og virksomheder, der har fået bredbånd igennem den, som ellers ikke ville have fået det. Puljen kommer ud dér, hvor teleselskaberne ikke kommer, fordi det er for dyrt. Bredbåndspuljen er en tiltrængt håndsrækning til de områder," lyder det fra Energi- Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt.
I det nye forslag ligger blandt andet, at landområder opprioriteres efter det tidligere er kommet frem, at adresser i Københavnsområdet har kunnet søge puljen på lige fod med yderliggende områder i eksempelvis Vestjylland.
3: Bredbåndspuljen er en mærkværdighed uden sidestykke
TDC: Hastighedskrav er på kanten af det teknisk mulige
Teleordførere: Fornuftigt udspil til teleforlig med plads til opstramninger
Mere fra ITWatch
Radikale vil øge skattekredit-ordningen til gavn for udviklingstunge startups
Radikale Venstre har onsdag præsenteret et økonomisk udspil, der rummer bl.a. et forslag om at afsætte 2 mia. kr. til forskning, øgede skattekreditter til virksomheder uden overskud og en afskaffelse af den såkaldte iværksætterskat. Skattekreditordningen bruges blandt andet af nystartede it-virksomheder.