ITWatch

Konsortium vil skifte TDC-bestyrelsen ud – chefer kan fortsætte

Den nuværende TDC-ledelse kan fortsætte, hvis konsortium får aktionærernes accept til opkøb, men bestyrelsen vil blive skiftet ud, fremgår det af tilbudsdokument.

TDC's nuværende bestyrelsesformand, Pierre Danon, må forlade posten, hvis konsortium køber selskabet. | Foto: PR/TDC

Der er lagt op til en større udskiftning i TDC-bestyrelsen, mens ledelsen kan fortsætte sit arbejde.

Det er den officielle melding fra det konsortium, som er i gang med at købe teleselskabet.

Konsortiet, der består af PFA, PKA, ATP og Macquarie, vil således skifte bestyrelsen, så det er repræsenteret i forhold til sin ejerandel.

Det oplyser kvartetten i det officielle tilbudsdokument, der er blevet fremlagt onsdag og som er næste skridt i forhold til at købe TDC.

Dermed lever Pierre Danon formentlig på lånt tid som bestyrelsesformand i TDC. Franskmanden var særdeles kritisk omkring konsortiets opkøbsplaner, da de første gang så dagens lys i starten af februar, men efter en kortere dialog og et forhøjet tilbud valgte TDC-bestyrelsen at anbefale handlen til aktionærerne.

Til gengæld lægger konsortiet op til at fortsætte med den nuværende ledelse med topchef Pernille Erenbjerg og finansdirektør Stig Pastwa.

"Tilbudsgiver værdsætter og respekterer i høj grad det arbejde, TDC's koncernledelse har udført, og planlægger at fortsætte samarbejdet med hele det nuværende ledelsesteam," skriver konsortiet i tilbudsdokumentet.

Konsortiet har budt 50,25 kr. per aktie svarende til en værdi på 40,5 mia. kr. for TDC. Salget er afhængig af, at mindst to tredjedele af TDC-aktionærerne sælger deres aktier.

/ritzau/FINANS

TDC-bydere vil udlodde 19 mia. kr. fra TDC efter handlen 

TDC-køberes tilbud offentliggjort 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs