ITWatch

På landet i Nordjylland får man fiber uden penge fra bredbåndspuljen

Mens politikerne putter flere penge i bredbåndspuljen for at sikre hurtigt internet i yderområderne, går en gruppe borgere i Jammerbugt Kommune i en anden retning. De får lagt fiber i jorden uden at få en krone i støtte fra det offentlige.

Der er langt mellem husene, men alligevel er det lykkedes for en gruppe borgere i Jammerbugt Kommune at få energiselskabet SE og dets bredbåndsudbyder Stofa med på idéen om at grave fiberkabler i jorden. Vel at mærke uden offentlige støttekroner fra bredbåndspuljen.

"Vi satser stærkt på, at de går i gang inden jul. Der var et incitament til at sige ja til Stofa i stedet for at ansøge om bredbåndspuljen, fordi vi kunne få det hurtigere i gang," forklarer den lokale ildsjæl Jesper Pallesen, der har stået i spidsen for projektet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs