ITWatch

Minister kalder Googles overvejelser om datacenter et scoop

Klimaminister glæder sig over Googles overvejelser om at oprette et nyt datacenter i Aabenraa.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) ser positivt på Googles investering i dansk byggegrund. Foto: Jeppe B. Nielsen/EFKM

Google har købt en grund på 131 hektar ved Aabenraa. På grunden overvejer selskabet at oprette et nyt datacenter. Det oplyser Google i en pressemeddelelse, der vækker glæde i regeringen.

"Det er et scoop for Danmark. Når de vælger Danmark, skyldes det høj forsyningssikkerhed, masser af grøn el, og at vi har nogle af Europas laveste elpriser på erhverv," siger energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V).

I pressemeddelelsen oplyser Google dog, at de ikke har planer om at bruge grundene på nuværende tidspunkt. De forventer heller ikke at tage nogen beslutninger om det i den nærmeste fremtid.

"Men vi vil gerne sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det," siger Helle Mayor, kommunikationsansvarlig for Google Danmark.

Men Lars Christian Lilleholt glæder sig over, at Danmark er en del af selskabets overvejelser i fremtiden.

"Alene det at de overvejer det viser, at når så store selskaber som Google overvejer at investere, så ligger Danmark højt," siger Lars Christian Lilleholt.

Positivt for image

Et datacenter er et serverrum i meget stort format. Det indeholder en virksomheds eller en myndigheds servere, som holder gang i produktion, salg eller forskellige platforme - såsom Googles søgemaskine eller Apples iTunes.

Oprettelsen af datacentre skaber mange arbejdspladser i byggefasen, men når centrene står færdige, beskæftiger de ikke lige så mange folk. Lignende datacentre forventes at skabe omkring 80 faste arbejdspladser.

"Men det skaber også et meget positivt image omkring Danmark, når selskaber som alle kender, vælger at basere sine aktiviteter, og det kan medføre, at andre selskaber gør det samme," siger Lilleholt.

Facebook offentliggjorde tidligere i år også planer om et datacenter ved Odense, og Apple er i gang med at bygge et datacenter i Viborg.

/ritzau/

Google overvejer dansk datacenter og køber grund ved Aabenraa

Globalconnect: Vi står i internettets hjerte

Forsiden lige nu

Ny Visma-direktør i Danmark skal tegne de store linjer

34-årige Mads Rebsdorf overtager tøjlerne i Vismas danske SMB-division og dermed E-conomic- og Software-forretningerne. Opgaven er ikke at gøre selskaberne til én forretning, men at styrke dem som ét hele på tværs af produkter og teknologier.

Agillic overtegnet i børsintroduktion

Det danske it-selskab Agillic, som tilbyder digitale salgskampagner til virksomheder, blev overtegnet ved selskabets børsintroduktion på minibørsen Nasdaq First North.

IT-Universitetet modtager rekordmange ansøgninger

IT-Universitetet oplever stor interesse i forhold til ansøgninger fra håbefulde studerende. Hvis antallet af kvote 2-ansøgere tages som udtryk for den samlede interesse, vil universitetet igen i år sætte ansøgerrekord.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger