ITWatch

Samarbejde med energiselskab kan bremse kundetab i Yousee

Det nye samarbejde mellem energiselskabet Eniig og TDC kan give teleselskabet adgang til helt nye kunder og bremse den negative udvikling, vurderer analytiker.

Morten Imsgard, analytiker hos Sydbank. | Foto: PR/Sydbank

Der er rigtig gode muligheder for at vinde nye tv- og bredbåndskunder for TDC, efter at selskabet har indgået aftale om at leje sig ind på energiselskabet Eniigs net fra næste år.

Det vurderer aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, der tror på, aftalen kan være med til at bremse den negative udvikling, TDC har oplevet i sin tv-forretning gennem flere år.

"En aftale som den her kan agere som en modvægt til den udvikling, Yousee har været gennem, hvor kunderne skifter væk fra de dyre tv-pakker eller helt dropper abonnementet."

"Det kan på ingen måde blive en redning, men hver gang TDC lander sådan en aftale, vil der komme nye kunder ind, og det vil kunne bremse lidt af den blødning, man har set i Yousees tv-forretning," siger Morten Imsgard.

Aftalen betyder, at Yousee får adgang til 270.000 husstande i Nord- og Midtjylland via Eniigs fibernet, og desuden kan TDC Erhverv sælge sine løsninger via nettet.

Derimod står indholdsleverandøren Waoo – der i dag leverer bredbånd og tv via Eniigs net – som taberen, vurderer Morten Imsgard.

"For mig at se står Yousee rent kommercielt som den stærkeste leverandør af indhold i Danmark, og der vil være mange kunder, som nu vil finde Yousee relevant. Man kan med rette forvente, at det her giver nye kunder," siger Morten Imsgard.

TDC indgik tilbage i 2014 en lignende aftale med energiselskabet Trefor – nu kaldet Ewii. TDC ønsker ikke at oplyse, hvor mange kunder det har fået gennem samarbejdet med Ewii.

Teleselskabet har gennem mange år arbejdet for at få adgang til andre energiselskabers fibernet, da det selv et forpligtet til at åbne sit net for konkurrenter.

Derfor finder Morten Imsgard det sandsynligt, at TDC vil lande flere aftaler med andre energiselskaber.

"Der bliver med garanti arbejdet hårdt i kulissen på at lave flere aftaler, og det vil også være understøttende for TDC's forretning, hvis man kan få adgang til flere selskabers net," siger han.

Aftalen mellem TDC og Eniig skal endelig godkendes af Konkurrencestyrelsen. TDC-aktien stiger 0,5 pct. til 36,52 kr. onsdag morgen.

Tv-forretningen bakker igen hos TDC trods tiltag for at holde på kunderne 

TDC-optakt: Stort pres på erhvervsdivisionen  

Analytiker: Kvartalet er godkendt - men fremtidsudsigterne dystre for TDC 

Analytiker forudser stort fald i TDC's erhvervsforretning 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs