ITWatch

Pladser til IT-Universitetets kode-camp for gymnasiepiger revet væk

Samtlige pladser til IT-Universitetets camp for it-nysgerrige gymnasiepiger i efterårsferien er udsolgt.

Foto: PR/ITU

To dage i efterårsferien slår IT-Universitetet dørene op, så gymnasiepiger kan prøve kræfter med programmering, robotter og big data. Efterspørgslen har været så stor, at de 50 pladser til arrangementet er blevet revet væk, og ventelisten er fyldt godt op, oplyser ITU i en pressemeddelelse.

Det vækker glæde hos rektor Mads Tofte.

"Vi afholder IT-Campen for at vise unge kvinder, der går i gymnasiet, at it og teknologi også er for dem. På IT-Campen vil de få praktisk erfaring med programmering og se eksempler på, hvad man egentlig kan med it, for eksempel inden for sundhedssektoren. Det handler i høj grad om at bruge sin kreativitet og logiske sans til at skabe digitale løsninger, som gør en positiv forskel i vores hverdag," siger Mads Tofte i meddelelsen.

Tanken bag den såkaldte IT-Camp er at åbne gymnasiepigernes øjne op for de mange muligheder inden for it. Og det virker tilsyneladende efter hensigten.

ITU afholdt et lignende arrangement i foråret, og efterfølgende søgte 16 af de 48 deltagere ind på en af universitetets uddannelser. 13 af dem på softwareudvikling.

De var således en medvirkende faktor til en fordobling af kvindelige ansøgere til bacheloruddannelsen i softwareudvikling. Det betyder, at andelen af kvindelige studerende på faget i dag er på 22 pct.

"Det er en meget glædelig tendens, at flere og flere kvinder får øjnene op for de muligheder, en it-uddannelse giver. Softwareudviklere spiller en central rolle i digitaliseringen af vores samfund, og det er vigtigt, at både mænd og kvinder er med til at præge udviklingen. Derudover vil vi gerne inspirere kvinderne til at overveje en karrierevej, hvor der venter masser af spændende og fremtidssikre jobs," siger Mads Tofte i meddelelsen.

ITU opruster på gamingfronten 

ITU-lektor: Udvis kritisk sans i udvælgelsen af it-projekter 

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs