ITWatch

NNIT: Faldende priser er normalt for loyale storkunder

Prisreduktioner er helt normale i længere kontrakter for storkunder som Novo Nordisk, fastslår NNIT. Spekulationer om en årlig rabat på 25-30 pct. til det tidligere moderselskab for "helt hen i skoven". Fakta er tættere på det halve ifølge it-selskabet.

Carsten Krogsgaard Thomsen er finansdirektør i NNIT. | Foto: PR/NNIT

NNIT kunne i går fortælle, at it-selskabet har forlænget sin kontrakt om at levere it-ydelser til Novo Nordisk. Aftalen med NNIT’s tidligere moderselskab har en værdi af 1 mia. kr. Efterfølgende spekulerede Nordea Markets ifølge Børsen i, at Novo Nordisk med den nye aftale opnår en rabat på 25-30 pct. og en årlig besparelse på 100 mio. kr. 

Men rabatten og beløbsstørrelsen er helt hen i skoven, fastslår finansdirektør i NNIT, Carsten Krogsgaard Thomsen, over for Børsen.

Prisreduktionen ligger tættere på det halve og indføres løbende over en periode på fem år frem mod udgangen af 2022.

"Priserne på det her område falder typisk 3-5 pct. om året, og det har de gjort i mange, mange år, og når man laver en ny aftale, der løber fem år frem, så indbygger man faldende priser. Det gør vi også hos vores andre kunder, der køber stort ind og er loyale," siger Carsten Krogsgaard Thomsen til Børsen.

Baggrunden for prisreduktionen skal bl.a. findes i faldende priser på hardware samt løbende effektiviseringer, lyder det fra NNIT-chefen.

NNIT lander milliardforlængelse med Novo Nordisk 

"Jeg vidste godt, at NNIT ville blive en darling" 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs